Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
HANFA nagradila čakovečku Ekonomsku i trgovačku školu!
ETŠ Čakovec

ETŠ ČAKOVEC

HANFA nagradila čakovečku Ekonomsku i trgovačku školu!

Dodijeljena im je srebrna medalja

Srebrna plaketa Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga dodijeljena je Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. U Hanfinu natječaju o temi "Zaštiti svoj novac" među 45 pristiglih radova iz cijele Hrvatske Ekonomska i trgovačka škola osvojila je drugo mjesto u prepoznavanju važnosti financijskih edukacija za budućnost.

Marljiv i predan rad učenika 3. A razreda Frana Šardija, Jure Rodeka i Svena Bulata te učenika 3. B Kristine Šafarić, Doris Hrešć, Gorana Jambrečića i Karla Jambrošića prepoznat je, potvrđen i nagrađen. Oni su kreativno obradili sve češći rizik na financijskome tržištu, masovne marketinške prijevare, financijske mule i internetske prijevare, i to u autorskome videu kako bi potaknuli potrošače na zaštitu svojeg novca. 

U procesu istraživanja, mišljenja i izradi edukativnoga videouratka pratili su ih profesori Maja Genc Sagata, Nikolina Drvenkar-Fučko i Josip Posavec. 

Učenici ETŠ-a doista pokazuju zavidnu razinu financijske pismenosti unatoč činjenici da mladima u Hrvatskoj inače nedostaje financijsko znanje u usporedbi s europskim prosjekom. Stoga HANFA nastoji poboljšati financijsku pismenost među mladima, a dio je tih nastojanja i ovaj natječaj koji provodi u povodu Svjetskog i Europskog tjedna novca. Zlatnu je plaketu ove godine dobila Srednja škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka. 

Najnovije

Reci što misliš!