Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ HODOŠAN Mladi biolozi učili o pticama na Marini u Prelogu
OŠ Hodošan

ptičarenje

OŠ HODOŠAN Mladi biolozi učili o pticama na Marini u Prelogu

Učenici su naučili kako se prebrojavaju ptice te niz zanimljivosti o kormoranima, patkama, ćubastim gnjurcima i kako ih prepoznati

Prohladna subota nije omela polaznike Mladih biologa da svoje znanje obogate učeći o monitoringu ptica na Marini u Prelogu.

Djelatnici Međimurske prirode - Javne ustanove za zaštitu prirode zanimljivo su im približili znanja o ptičarenju. Riječ je o najstarijem i najvećem projektu koji od 1967. g. organizira Wetlands International, svjetska organizacija za zaštitu močvarnih područja. Projekt doprinosi boljoj zaštiti ptica i njihovih staništa na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini. Hrvatska se akciji pridružila osamdesetih godina prošlog stoljeća, a dosad je u nju uključeno više od 500 lokaliteta.Zimsko prebrojavanje ptica veliki je pothvat i izazov za sve sudionike, no uz odlično vodstvo djelatnika Međimurske prirode - Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije bilo je zabavno i poučno. Učenici su naučili kako se prebrojavaju ptice te niz zanimljivosti o kormoranima, patkama, ćubastim gnjurcima i kako ih prepoznati.

Očaravajuća zimska idila i u njenom okrilju brojni zanimljivi, rijetki i ponekad neočekivani predstavnici ptičjeg svijeta nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Mladi biolozi naše škole ponosni su što su i oni dio ove priče! 

Najnovije

Reci što misliš!