Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Studijsko putovanje u Beč za devet nastavnica iz Srednje škole Prelog
Srednja škola Prelog

SREDNJA ŠKOLA PRELOG

FOTO Studijsko putovanje u Beč za devet nastavnica iz Srednje škole Prelog

Na studijskom putovanju bile su nastavnice Tanja Gregur, Željka Ivančok Varga, Gordana Žvorc, Mirela Petković, Barbara Martinjak, Sanja Kovačić, Tanja Lilić, Đurđica Katanec i Snježana Janković

- Od 12. do 14. siječnja ove godine pod okriljem projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok organizirano je stručno studijsko putovanje u Austriju na kojem su bili nastavnici iz 4 partnerske škole – Srednje škole Zabok, Srednje škole Prelog, Turističko – ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar i Gospodarske škole Varaždin.
Svrha posjeta bila je razmjena iskustava i transfer znanja po strukovnim kurikulumima vezano uz provedbu praktične nastave i stručne prakse u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Austriji.

{"GALLERY":}

Po dolasku u Austriju četrdesetak hrvatskih nastavnika prvo je posjetilo International College of Tourism and Management – ITM GmbH u gradiću Bad Vöslau, nedaleko Beča. ITM je jedini privatni koledž u okviru kojeg je i hotel sa statusom prava javnosti odobrenim od austrijskog Ministarstva obrazovanja. Djeluje 36 godina, a do sad je na njemu diplomiralo blizu 2000 studenata iz 96 država svijeta. Nastava se održava na engleskom jeziku, a njihov ravnatelj ističe kako im je primarni cilj stvoriti kvalitetan turistički kadar koji se s njihovom diplomom može zaposliti bilo gdje u svijetu ili nastaviti obrazovanje na turističkim sveučilištima.

Rad sa studentima odvija se u malim grupama, a praktična nastava obavlja se djelomično u hotelu u okviru koledža te poznatim Bad Vöslau toplicama koje su im u neposrednoj blizini.

Idućeg dana hrvatski nastavnici posjetili su Tourismusshulen Bad Geichenberg u Štajerskoj gdje su ih ljubazni domaćini proveli kroz ustanovu koja djeluje 70 godina, sastoji od srednje škole i koledža, djelomično je privatna, a djelomično javna. Među glavnim postulatima ističu cjeloživotno učenje, naglašavajući da „u današnjem svijetu nije dovoljno biti samo pametan“, već valja razvijati interkulturalne i socijalne vještine, te za uspješan osobni i profesionalan razvoj kombinirati teorijska znanja i praktičnu nastavu. Naši nastavnici razgledali su koledž koji ima vrhunske strukovne kabinete, interaktivne učionice, restoran, teretanu i moderan kampus za polaznike.

Posljednjeg dana studijskog putovanja nastavnici su se u Beču upoznali s konceptom poslovanja hotelske kompanije Austria Trend i organizacijskom strukturom i načinom poslovanja njihova hotela Ananas u centru austrijske prijestolnice.
Iz Srednje škole Prelog na ovom studijskom putovanju bile su nastavnice Tanja Gregur, Željka Ivančok Varga, Gordana Žvorc, Mirela Petković, Barbara Martinjak, Sanja Kovačić, Tanja Lilić, Đurđica Katanec i Snježana Janković - kažu iz Srednje škole Prelog.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!