Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Učenici Gospodarske škole treći na četvrtom Milenijskom natjecanju!
Gospodarska škola Čakovec

Gospodarska škola Čakovec

Učenici Gospodarske škole treći na četvrtom Milenijskom natjecanju!

Tim Kontrast koji je kao idejno rješenje predstavio haljinu asimetričnog kroja na kojoj su glagoljicom ispisani stihovi međimurske pjesme „Zaigrajte meni“ osvojio 3. mjesto

Više od 560 natjecatelja raspoređenih u 165 timova iz 5 zemalja sudjelovalo je na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije koje se od 30. studenog do 2. prosinca održavalo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Cilj natjecanja je potaknuti mlade svih obrazovnih razina na stvaranje kulturnih i kreativnih rješenja kojima se razvijaju stvaralačke i suradničke vještine na jednu od ponuđenih tema.

Učenici Gospodarske škole treći na četvrtom Milenijskom natjecanju! Fotogalerija

Natjecatelji se prijavljuju u tri kategorije: Kreativni sat, Kreativni kalendar i Kreativni planet i odabiru jednu od ponuđenih tema: Glagoljica, Put svile, Vodik i Mitologija na koje izrađuju kreativno rješenje.

Učenice 3. razreda Modnih tehničara Laura Čurin, Nika Deban Šimunić i Roberta Sabol kao tim Ajaks; Ana Horvat, Lana Šafarić i Rea Rajher kao tim Paučice pod vodstvom mentorice Ana-Marije Bogdanović te učenice 4. razreda Modnih tehničara Lana Herman, Danjela Novak i Nera Vrbanec kao tim Kontrast pod vodstvom mentorice Ivane Đebić Danenhauer su se sa svojim kreativnim rješenjima predstavili u petak, 2. prosinca. Kategorija u kojoj su se natjecale učenice je Kreativni kalendar, a teme koje su odabrale su Glagoljica, Mitologija i Vodik.

Proglašenje pobjednika se održalo na Milenijskoj svečanosti ideja, a tim Kontrast koji je kao idejno rješenje predstavio haljinu asimetričnog kroja na kojoj su glagoljicom ispisani stihovi međimurske pjesme „Zaigrajte meni“ osvojio 3. mjesto.

>>> Video tima Kontrast

Najnovije

Reci što misliš!