Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Završetak govorničkih radionica u Srednjoj školi Prelog
Srednja škola Prelog

SREDNJA ŠKOLA PRELOG

FOTO Završetak govorničkih radionica u Srednjoj školi Prelog

Održana je završna svečanost nakon govorničkih radionica

“Tko može gorljivije od govornika poticati na vrlinu, tko oštrije odvraćati od opačina, tko žešće koriti zlotvore, tko ljepše hvaliti dobre? Čiji napad može snažnije slomiti pohlepu, čija utjeha nježnije utišati bol? Što je, naime, tako ludo kao isprazan zvuk riječi, i to vrlo dobro izabranih i kićenih, a bez podloge misli i znanja?”, riječi su najpoznatijeg rimskog govornika M. T. Cicerona.

Završetak govorničkih radionica u Srednjoj školi Prelog Fotogalerija

U svakodnevnom životu i radu često smo u situaciji da i sami govorimo, dajemo izjave, komentare, mišljenje…često nam nedostaje pravi i snažnih riječi, onih iza kojih stoji vlastito uvjerenje. Zašto je tomu tako? Kako govoriti? Što odlikuje vrsnog govornika? Kakva je uloga neverbalnog govora? Kako započeti govor? Kako govorom poticati na promjenu čovjekovog razmišljanja, osjećanja i djelovanja? Neka su od pitanja kojima su se bavili polaznici govorničke škole koja je trajala deset radnih subota.

Voditeljica radionica bila je dr. sc. Ines Carović, profesorica s Odsjeka za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu te govorna trenerica. U stjecanju komunikacijskih vještina, strukturiranju i izricanju javnih govora različitih vrsta sudjelovali su učenici gimnazijskog i ugostiteljskog smjera: Danijela Hegeduš, Paola Novak, Antonia Crnčec, Nikola Srpak, Sara Mikec, Sara Žvorc, Ivona Žvorc, Lara Bihar, Ana Gregur, Martina Sokač i Valentina Vrhovski te dvije profesorice, Đurđica Katanec i Željka Ivančok Varga.

Veliko hvala ravnatelju Tomislavu Greguru na ideji i podršci te Regionalnom centru Zabok (ReCeZa) koji je financijski omogućio realizaciju ovoga projekta. Od srca hvala profesorici Carović na izvrsnoj suradnji, savjetima, pomoći, prijedlozima, strpljivosti i srdačnosti tijekom vođenja radionica. Upućujemo čestitke našim učenicima na novostečenim priznanjima iz područja retorike, izvrsnim govorima koje su pripremili za svoje roditelje i nastavnike te se nadamo nastavku ove suradnje i u 2023. godini - poručuju iz Srednje škole Čakovec.

Najnovije

Reci što misliš!