Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Druženje učenika Gospodarske škole i III. OŠ Čakovec
III. OŠ Čakovec

LIKOVNA RADIONICA

FOTO Druženje učenika Gospodarske škole i III. OŠ Čakovec

Zajedničkim snagama i razmjenom iskustava u prepunoj učionici malih drugašića niknuli su predivni božićni ukrasi od prirodnih i drugih materijala

Likovna radionica na temu Božićni ukras bila je povod za tradicijsko druženje učenika Gospodarske škole i III. OŠ Čakovec.

Druženje učenika Gospodarske škole i III. OŠ Čakovec Fotogalerija

Srednjoškolci koji polaze cvjećarski smjer uz vodstvo profesorice savjetnice Dunje Geršak posjetili su učenike 2.a III. OŠ Čakovec. Drugašići i učiteljica savjetnica Zdenka Novak rado su ih ugostili jer izvrsna suradnja dviju škola traje godinama. Zajedničkim snagama i razmjenom iskustava u prepunoj učionici malih drugašića niknuli su predivni božićni ukrasi od prirodnih i drugih materijala. Obilje dobre volje, suradnje i truda svih sudionika nije ni drugačije moglo završiti.

Upoznati vrijednost truda u nastajanju jednog ukrasa, što sve mora znati cvjećar, naučiti raditi u paru sa srednjoškolcem, ali i kako mlađima od sebe prenijeti znanje i uputiti ih u čaroban svijet cvjećarske umjetnosti ima neprocjenjivu vrijednost jer se temelji na iskustvenom učenju. Drugašići su s velikim interesom poslušali i predstavljanje Ersamus+ projekta učenika Gospodarske škole koji provode sa školama iz Maribora i Aleksinca.

Naravno, srednjoškolci nisu došli praznih ruku, donijeli su jabučni sok koji je rezultat rada na spomenutom projektu. Sok je od malih degustatora vrednovan viskom ocjenom. Je li radionica bila uspješna? Odgovor se krije u pitanju malog drugašića Karla: „ Učiteljice, mogu li srednjoškolci doći opet za tjedna? „ Za dva tjedna bi bilo prebrzo, jer cvjećari s profesoricom Dunjom su veoma traženi, moraju i u ostale razrede, ali ubrzo stiže drugo polugodište i do lipnja će biti puno prigoda za novo druženje. 

Najnovije

Reci što misliš!