Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Stručni skup profesora ekonomske skupine predmeta u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec
Josip Posavec

Međužupanijsko stručno vijeće

FOTO Stručni skup profesora ekonomske skupine predmeta u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

- Veliko hvala Sandri Herman i Kseniji Vrbanić na znanju i vremenu koje su poklonile svim sudionicima stručnog skupa - kaže Josip Posavec, dipl. oec.

U subotu, 26. studenog u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, podsektor Ekonomija za profesore ekonomske skupine predmeta iz Srednjih škola Zabok, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Stručni skup profesora ekonomske skupine predmeta u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec Fotogalerija

Stručni skup sastojao se od dva dijela, a predsjedao je voditelj MŽSV Josip Posavec. Na samom početku skupa nazočne je pozdravila i zaželjela uspješan rad ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Bosiljka Vinković Kukolić.

Prvi dio, pod nazivom Turizam RH – stanje, prednosti, nedostatci, izazovi, prilike , održivost prezentirala je i vodila Sandra Herman. Ona je u zadnje dvije godine radila na mjestu državne tajnice u Ministarstvu turizma i sporta. Nazočnima je izdvojila prednosti i prilike za poboljšanje kvalitete turizma RH, opisala nedostatke turizma RH, kakav će utjecaj uvođenja eura imati za turizam RH, značenje turizma RH za ukupno gospodarstvo, te ono posebno bitno za budućnost, objasniti načine stvaranja održivog turizma u RH. Pojava koronavirusa utjecala je i na drugačije viđenje našeg turizma, poboljšanje kvalitete i odnosa prema turizmu kao bitnoj grani gospodarstva za cijelu državu, zaključila je Herman.

Drugi dio, kojem je tema bila Primjer uspješne poduzetnice iz industrije mode vodila je Ksenija Vrbanić, vlasnica modnog studije Xenia Design. Ona je nazočnima navela primjere marketinških aktivnosti za proboj na svjetska tržišta, objasnila važnost brendiranja za poslovnu organizaciju, važnost motivacije i odnosa sa zaposlenicima, opisala kako graditi kvalitetan odnos s klijentima. Kroz niz zanimljivih priča iz stvarnoga života, Ksenija Vrbanić predstavila je svojih više od 30 godina življenja poduzetništva.

Sudionici su predavačicama postavili mnogo zanimljivih pitanja na koja su dobili iscrpne odgovore. Predavačice su prenijele puno iskustva, znanja i informacija koje će sudionici/profesori moći prenositi na učenike.

- Veliko hvala Sandri Herman i Kseniji Vrbanić na znanju i vremenu koje su poklonile u subotnje prijepodne svim sudionicima stručnog skupa - kaže Josip Posavec, dipl. oec.

Najnovije

Reci što misliš!