Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec
Graditeljska škola Čakovec

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC

FOTO Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec

Medijski tehničari 3. b razreda, u sklopu nastavnog predmeta Medijski projekti i zajedno s njihovom profesoricom Ljiljanom Ille, 17. studenog 2022. osmislili su i proveli projekt „Mi, srednjoškolci“. Cilj je projekta bio obilježiti Međunarodni dan srednjoškolaca, a tom smo prilikom ostvarili interdisciplinarnu suradnju učenika i nastavnika dviju srednjih škola Međimurske županije - Graditeljske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec Fotogalerija

Učenici ČŠČ-a, kao nositelji projekta, uz pomoć učenika Srednje škole Čakovec pripremili vrlo zanimljiv dvosatni program. U tom su vremenu u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole održane brojne aktivnosti, od onih sportskih, izložbenih i glazbenih, pa sve do prezentacija vještina koje su učenici stekli u okviru svojih obrazovnih programa. Tako su učenici u programu dizajner keramike GŠČ-a održali radionicu naziva „Probaj što znam“ u kojoj su prezentirali umijeće oblikovanja gline, a koliko je to zapravo složen i zahtjevan proces mogli su se uvjeriti svi oni koji su se okušali u oblikovanju.

Buduće medicinske sestre i tehničari opće njege iz SŠČ-a održali su nam tečaj po nazivom „Osnove prve pomoći“, dok su budući fizioterapeutski tehničari pokazali nekoliko vježbi za održavanje pokretljivosti i vitalnosti te nam dali praktične savjete kako održati „U zdravom tijelu zdravi duh“. Medijski tehničari GŠČ-a pak su prezentirali umijeća svog budućeg poziva, odnosno za sve zainteresirane održali su radionicu stop motion animacije. Naš školski pedagog također se uključio u obilježavanje  i za učenike održao pedagošku radionicu pod nazivom„Tko smo mi“. 

Za one sklonije sportu i natjecateljskim aktivnostima organizirani su susreti između dviju škola u stolnom tenisu i šahu te pub kviz. U predvorju dvorane postavljena je i izložba pristiglih učeničkih radova i edukativnih materijala koji su pristigli na natječaj „Patnje mladog srednjoškolca“ u tri kategorije: pisani tekst, ilustracija i pokretne slike, dok su najuspješniji među njima nagrađeni prigodnim nagradama.

Atmosfera u predvorju dvorane bila je na vrhuncu, kako i dolikuje danu koji se obilježava, a dodatno ju je „začinio“ školski zbor SŠČ-a izvevši nekoliko poznatih skladbi. Cjelokupni događaj ostat će zabilježen fotografijom, TV reportažom i malom knjižicom, a ovom bismo prilikom zahvalili svima koji su se na bilo koji način uključili u projekt. 

Kažu da nam mladima svijet ostaje i mi smo, nakon uspješne realizacije ovog projekta,  uvjereni da ostaje u dobrim rukama.

Najnovije

Reci što misliš!