Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
VIDEO I FOTO Održan 5. susret malih čuvara međimurske popevke dobravske Tete Lize
List Međimurje/MKR

OŠ DONJA DUBRAVA

VIDEO I FOTO Održan 5. susret malih čuvara međimurske popevke dobravske Tete Lize

Susret malih čuvara međimurske popevke dobravske Tete Lize

Uoči rođendana svima nam dobro poznate Tete Lize, već petu godinu zaredom u našoj se školi provodi školski projekt Deca, moja deca osmišljen kao Susret malih čuvara međimurske popevke dobravske Tete Lize. Prve se dvije godine projekt provodio samo na razini škole, no unazad tri godine natječaj je proširen na osnovne škole Međimurske županije. 

Završnica školskog projekta 'Deca, moja deca' u OŠ Donja Dubrava Fotogalerija

Ovim projektom želimo učenicima ukazati na veliku važnost očuvanja bogate kulturno-umjetničke baštine koju je svima nama u nasljeđe ostavila Teta Liza i želja nam je da se međimurska popevka sačuva od zaborava te da je prihvate i oni najmlađi. Projekt je osmišljen kao literarni, likovni i glazbeni natječaj, a ove se godine u likovni natječaj uključilo 11 škola s 37 likovnih radova, a na literarni natječaj prijavilo se 9 škola s ukupno 30 literarnih radova.

Srećom epidemiološka situacija se smirila i omogućila nam provedbu glazbenog dijela natječaja uživo na kojem su ove školske godine uz našu školu sudjelovali i učenici i mentori iz Osnovne škole Sveti Martin na Muri, Osnovne škole Macinec, Osnovne škole Kuršanec i Osnovne škole Sveta Marija.

Na završnici susreta koji je održan u četvrtak, 17. studenog 2022. godine, nastupilo je ukupno 30 učenika izvođača koji su vrlo uspješno interpretirali međimursku popevku na oduševljenje svih prisutnih, a upriličena je i izložba svih pristiglih kao i nagrađenih literarnih i likovnih radova.

Najuspješnijeg izvođača glazbenog dijela natječaja upućujemo na gostovanje na Memorijalu u čast Teti Lizi koji obilježava Kulturno umjetničko društvo Seljačka sloga Donja Dubrava, ove subote 19. studenoga 2022. s početkom u 19 sati, a prosudbena je komisija bez imalo razmišljanja za Memorijal predložila učenicu iz Osnovne škole Sveti Martin na Muri, Chriztel Renae Aceveda koju je za izvedbu pjesme Kaj se pripetilo, kaj se dogodilo pripremila mentorica Antonia Jurinec.

Zahvaljujemo svim učenicima i mentorima, sudionicima natječaja na čuvanju kajkavske riječi i bogate glazbene baštine našeg kraja i veselimo se novom susretu dogodine!

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!