Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Ugostili učenike i profesore iz Norveške, Islanda, Mađarske, Italije i Slovenije
Gospodarska škola Čakovec

Projekt DEPEND

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Ugostili učenike i profesore iz Norveške, Islanda, Mađarske, Italije i Slovenije

Tema u Gospodarskoj školi bila je hrana, poremećaji u prehrani, ali i savjeti kako se hraniti zdravije

Od 3. do 7. listopada Gospodarska škola bila je domaćin učenicima i profesorima iz partnerskih škola iz Norveške, Islanda, Mađarske, Italije i Slovenije. Projekt DEPEND obrađuje razne ovisnosti. Tema u Gospodarskoj školi bila je hrana, poremećaji u prehrani, ali i savjeti kako se hraniti zdravije.

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Ugostili učenike i profesore iz Norveške, Islanda, Mađarske, Italije i Slovenije Fotogalerija

Aktivnosti tijekom tjedna u Hrvatskoj:

Liječnica školske medicine dr. Martina Majhen Prijol održala je predavanje na temu Poremećaji u prehrani. Škole su usporedile rezultate ankete o prehrambenim navikama svojih učenika. Učenici su u suradnji sa Školom animiranog filma izradili film na temu ovisnosti. 

Učenici i profesori posjetili su rodnu kuću i centar Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu te slušali predavanje o Rudolfu Steineru s težištem na biodinamičku proizvodnju hrane. Učenici su sudjelovali u nastavi engleskog jezika i praktične nastave gdje su pratili proizvodnju soka od jabuke. Profesori su imali radionicu proizvodnje sapuna od masti i predavanje o jestivom cvijeću. 

Budući da je kretanje jedna od glavnih metoda u borbi protiv ovisnosti, za učenike i profesore upriličene su mnoge aktivnosti: tradicionalne seoske igre, berba jabuka, Accredo centar i šetnja po Mađerkinom bregu na vinskoj cesti.

Kulturni program uključivao je razgled Čakovca te muzeje Riznica Međimurja i Stari grad Zrinski, Varaždin, muzej neandertalaca u Krapini i Zagreb.

Sljedeća mobilnost je u mađarskom gradu Segedinu, a tamo je tema ovisnost o alkoholu. 

Najnovije

Reci što misliš!