'HEDROM'

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Sastali se s partnerima na projektu ‘Higher education for Roma’

Cilj je spriječiti rano napuštanje školovanja i neuspjeh učenika romske nacionalnosti

Raznim aktivnostima koje se događaju u Gospodarskoj školi može se pribrojiti i sastanak s partnerima na projektu HEDROM koji se održao u četvrtak, 20. listopada.

Ravnateljica Vesna Stunković, socijalna pedagoginja Dijana KontrecHorvat i edukacijska rehabilitatorica Katarina Sklepić ugostile su partnere iz Ljudske univerze Lendava, Dvojezične srednje škole Lednava te Pučkog otvorenog učilišta Čakovec.

HEDROM odnosno punim nazivom HIGHER EDUCATION FOR ROMA projekt je čiji je cilj izrada programa osposobljavanja kako bi se osnažili nastavnici koji podučavaju u srednjim školama za rad s učenicima romske nacionalnosti čime će se nastojati spriječiti njihovo rano napuštanje školovanja i neuspjeh u procesu stručnog ili strukovnog obrazovanja. Do sada su već provedene aktivnosti – sekundarno istraživanje o broju učenika romske nacionalnosti, fokus grupni razgovor s učenicima romske nacionalnosti koji su završili obrazovanje, fokus grupni razgovor s nastavnicima koji predaju ili su predavali učenicima romske nacionalnosti, kao i intervjuiranje učenika koji su uspješno završili srednjoškolsko obrazovanje te se zaposlili.

Na održanom sastanku prezentirani su rezultati već provedenih projektnih aktivnosti, a zatim su definirane daljnje aktivnosti koje tek čekaju na realizaciju. Može se reći da je sastanak bio produktivan za sve, sudionici su uživo razmijenili ideje i zapažanja, dobili poticaja i motivacije te napunili baterije za daljnji rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije