Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
DANI  KAJKAVSKE RIJEČI Učenici OŠ 'Tomaša Goričanca' Mala Subotica uspješni u Zlataru
OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

DANI KAJKAVSKE RIJEČI Učenici OŠ 'Tomaša Goričanca' Mala Subotica uspješni u Zlataru

Tesa Balog osvojila je drugu nagradu Zbora malih pjesnika Zlatar 2022.

U subotu, 1.listopada otvorena je u OŠ Ante Kovačića u Zlataru likovna izložba „Čovjek čovjeku“. Organizator ove izložbe s dugom tradicijom je POU  dr. Jurja Žerjavića Zlatar, a održava se u sklopu Dana kajkavske riječi.

Učenici OŠ Tomaša Goričanca u Zlataru Fotogalerija

Ove godine na likovnu izložbu stigla su 694 likovna rada iz 38 škola kajkavskog govornog područja. Za izložbu su odabrana 83 rada. Među izloženim radovima nalaze se i radovi učenika OŠ T. Goričanca Mala Subotica.

To su sljedeći učenici: 
Karla Vinković,2.b (Nada Črep)
Vida Brodarić,3.a, Tea Dodlek,3.a, Noel Lukačić, 3.a, Karlo Gavez, 3.a, Greta Zamuda, 3.a  (Ljiljana Rinkovec)
Edo Brnadić , 4.a (Slavica Švec)

Među izloženim radovima posebno je nagrađeno 7 radova, a među njima je i rad  kojeg je naslikala Tea Dodlek, 3.a. Svi učenici čiji su radovi izloženi nazočili su otvorenju izložbe zajedno sa svojim učiteljicama i roditeljima.

Istoga dana u Zlataru je održan 53. Zbor malih pjesnika. Na natječaj su pristigla 273 učenička rada. Prosudbena komisija u sastavu  prof. Željka Horvat-Vukelja, dr. sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 56 pjesama za tisak u zbirci pjesama te za izvođenje na Zboru u Zlataru. 

Među njima je bila i pjesma Cvetekova sreča učenice 4.a razreda Tese Balog. Uz vrlo uspješan nastup na pozornici Tesi je za njenu pjesmu od strane povjerenstva dodijeljena i 2. nagrada Zbora malih pjesnika Zlatar 2022. Mentorica učenici je učiteljica Slavica Švec.

 

Najnovije

Reci što misliš!