Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
NAJ-AKCIJA GRADA ČAKOVCA Projekt 'Kaj buš STEM?' okupio male robotičare i majstore
Andreja Šmitran

fotogalerija

NAJ-AKCIJA GRADA ČAKOVCA Projekt 'Kaj buš STEM?' okupio male robotičare i majstore

Radionica Mladi robotičari okupila je dvadesetak mališana, uzrasta od 2. do 5. razreda osnovne škole

Završetkom radionica Mladi robotičari i Mali majstori-inženjerska radionica u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju-Metalska jezgra Čakovec nedavno je zaključen ciklus od četiri radionice objedinjene u projekt Kaj buš STEM.

Projekt 'Kaj buš STEM?' Fotogalerija

Navedeni projekt – ujedno proglašen Naj-akcijom Grada Čakovca za 2022. godinu – provela je udruga Međimurski informatički klub u suradnji s udrugom Mladi informatički stručnjaci, a uz financijsku podršku Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec-prijatelj djece.

Radionica Mladi robotičari okupila je dvadesetak mališana, uzrasta od 2. do 5. razreda osnovne škole. Učenici su se uz podršku voditeljice Dunje Škvorc upoznali s edukativnim mBot robotima, naučili njihove dijelove te na jednostavan i zabavan način usvojili osnovne naredbe izvršavanja programa i programiranja robota. Tijekom radionice polaznici su individualno i u paru rješavali razne logičke zadatke i upoznali se s mogućnostima robota – kretanjem, zaustavljanjem, produciranjem zvuka i svjetlosti, zaobilaženjem prepreka i dr. 

Drugu radionicu, onu namijenjenu malim inženjerima i budućim majstorima, vodio je Kristijan Ovčarić. Petnaestak osnovnoškolaca od 3. do 7. razreda najprije je usvojilo znanja i vještine čitanja tehničke dokumentacije koje su potom odmah primijenili u praksi, samostalno izradivši vlastite drvene igračke. Uz to su naučili rukovati raznim alatima za obradu i oblikovanje drva i metala i upoznali se s mjerama zaštite na radu, a dio radionice bio je usmjeren na sastavljanje modela automobila, helikoptera, kamiona, dizalica i ostalih zanimljivih metalnih konstrukcija.

Zadnji dan radionice učenici su izrađivali personalizirane stalke za mobitele od drveta koje su izradili koristeći Unimat strojeve. 

Kako su se mali robotičari i majstori proveli na radionicama, pogledajte u galeriji u nastavku. 

 

Najnovije

Reci što misliš!