Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec: Dan škole u pjesmi i plesu
OŠ 'Petar Zrinski' Šenkovec

BILO JE VESELO

FOTO OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec: Dan škole u pjesmi i plesu

Ovogodišnji dan škole bio je raspjevan, rasplesan i veseo. Jer – dani mogu nekad biti k'o sni, osobito kad smo vedri i nasmijani svi!

Da je lipanj mjesec radosti i vedrine dokazuje i ovogodišnja proslava Dana škole održana u četvrtak, 9. lipnja 2022. Ništa manje radosni ni vedri nisu bili ni voditelji svečanosti – Elena i Filip koji su se iskazali svojom profesionalnošću, vedrinom i pripremljenošću. Ovogodišnja konferansa proizašla je iz pera učiteljice Valentine koja je ujedno i motrila da program Dana škole teče utvrđenim redoslijedom. 

OŠ 'Petar Zrinski' Šenkovec - Dan škole Fotogalerija

U holu škole bila je izložba učeničkih radova koje su učenici sa svojim učiteljima marljivo izrađivali tijekom godine. Bilo je tu ogrlica, narukvica, naušnica, reljefa, maketa mostova pa čak i robota i automobila. Priredba je započela u razigranom tonu - plesom veselih prvašića. Učenici 1. a razreda s učiteljicom Jasminkom predstavili su se veselim plesom iz pjesme „Cartoon“. Plesali su poput pravih zvijezda, opušteni, nasmijani i vedri. Nakon njih veliki zbor pod budnom dirigentskom palicom učitelja Karla otpjevao nam je pjesmu „Shenendooh“. Zbor je na klaviru pratila učenica Dora Fažon.

Učenici iz Područne škole Žiškovec sa svojim su nas učiteljicama Ružicom i Martinom pripremili na vruće ljetne dane i praznike koji uskoro kucaju na vrata izvevši vedru dramsko-scensku igru „Recept za ljeto“. Mali zbor razveselio nas je vrckavim dječjim glasićima otpjevavši pjesme „Dobro jutro“ iz filma „Vlak u snijegu“ te Mozartovu „Čežnju za proljećem“. I njih je uvježbao učitelj Karlo, baš kao i tamburaše koji su se predstavili spletom pjesama. Zbor je na klaviru pratila učenica Zoja Šestak. Mali boravkaši razveselili su nas dramskom igrom naziva „Šareni igrokaz“ za koji su ih uvježbali učiteljica Lea i učitelj Luka. Svojom su nas izvedbom podsjetili da cijenimo i poštujemo jedni druge te da smijeh uvijek donosi sreću.

Nakon predstavljanja na sceni opet je došlo vrijeme za ples pa su svoje umijeće pokazali i učenici 1. b razreda koji su s učiteljicom Snježanom zaplesali na pjesmu „Soho bachi vera“ pozvavši usput i sve nas na ples! Sve je puno lakše kad si mlad, što nam je pokazala i dramska družina učenica šestih razreda pod vodstvom učiteljice Marijete. One su se zaista zabavile na sceni, o da, o da, o da! 

Učenici iz Područne škole Mačkovec pod vodstvom učiteljica Senke, Ivane, Lane i Tihane skladno su i vedro otpjevali pjesmu o školi uvjerivši nas da je škola ipak najljepše doba jer u njoj leži sjaj ljubavi, prijateljstva i znanja. 

Ovaj je dan škole zaista bio u znaku pjesme i plesa jer nakon pjesme opet je slijedila - pjesma. Naime, radost i ljubav nisu mala stvar i što drugom daš, to natrag primaš sam. Na to su nas podsjetili i učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda u Šenkovcu zajedno sa svojim učiteljicama Radojkom, Gordanom, Vesnom, Ladislavom i Natašom izvevši pjesmu „Dani, dani“. Lijepo uvježbanom koreografijom te vedrinom i osmijesima osvojili su srca svakog u publici. Svojim nas je nastupom osvojio i Leonardo, učenik 6. c razreda. Prije negoli nas je nasmijao tekstom Linkolna Piercea „Natko Veliki: nitko kao Natko“ s kojim se pod mentorstvom učiteljice Miller predstavio na županijskom Lidranu, iznenadio nas je i oraspoložio sviranjem saksofona odsviravši taktove iz Pink Panthera. Publika od ushićenja nije mogla prestati pljeskati. Nakon Leonardova sjajnog nastupa uslijedio je najsvečaniji dio proslave Dana škole - podjela priznanja najuspješnijim učenicima i učiteljima u školskog godini 2021./2022.

Ravnatelj škole Vladimir Novak od srca je čestitao svim pohvaljenim učenicima i učiteljima zahvalivši im što svojim trudom, marljivošću i radom osvjetljuju ime naše škole. Svečanost dana škole zaokružio je veliki zbor otpjevavši pjesmu „Bella, ciao!“, naravno, opet uz dirigentsku palicu učitelja Karla. Ovogodišnji dan škole bio je raspjevan, rasplesan i veseo. Jer – dani mogu nekad biti k'o sni, osobito kad smo vedri i nasmijani svi!

 

Najnovije

Reci što misliš!