Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Osnovna škola Belica ugostila učenike iz Poljske, Makedonije i Rumunjske
OŠ Belica

PROJEKT U OŠ BELICA

FOTO Osnovna škola Belica ugostila učenike iz Poljske, Makedonije i Rumunjske

U OŠ Belica pripremili su bogat program za učenike iz Poljske, Makedonije i Rumunjske

OŠ Belica je bila domaćin od 9. do 13. svibnja učenicima iz Poljske, Makedonije (Lozovo i Kičevo) i Rumunjske.

Osnovna škola Belica ugostila učenike iz Poljske, Makedonije i Rumunjske Fotogalerija

Učenici su stigli u ponedjelja, 9. svibnja, a program dobrodošlice pripremili su učenici OŠ Belica uz učitelje Josipa Kaučića, Štefaniju Mihalic i Gordanu Turk. Dobrodošlicu su im također poželjeli ravnatelj škole Antun Žulić i koordinatorica projekta u školi Marina Đura.

Nakon programa slijedile su radionice upoznavanja koje su pripremile i vodile pedagoginja škole Mirela Miljan i knjižničarka Bojana Grgić. Školu su upoznali tražeći skrivene poruke skenirajući QR kodove po hodnicima škole. Na kraju je svaka skupina pročitala svoje poruke o prijateljstvu.

- Popodne je bilo rezervirano za razgled grada kojim su nas vodile učenice ETŠ koje je za vođenje pripremila prof. Ivana Puzak. Posjet Riznici Međimurja i radionica licitarskih srdaca oduševio je naše goste. Ostatak poslijepodneva našu su gosti proveli u druženju s učenicima domaćinima i njihovim obiteljima.

U utorak je izvanredno predavanje održala je Martina Strahija iz udruge 'Ti nisi sam' o svom nesebičnom angažmanu u Africi. Na kraju predavanja zajedno smo svi zaplesali pravi afrički ples. Popodne je bilo ispunjeno igrama, takmičenjem i smijehom u Accredo centru u Zasadbregu. 

Srijeda, 11. svibnja bila je dan za izlet. Posjetili su Muzej Domovinskog rata u Turnju, planetarije u Rijeci, a šećer na kraju bila je Opatija. Na povratku kućama pjevalo se u autobusu na svim jezicima.

U četvrtak je održano predavanje o autizmu koje je održala održala bivša učenica  škole Damira Braniša. Zatim su slijedile dvije radionice - radionica o znakovnom jeziku i radionica moć pozitivnih poruka. Radionicu znakovnog jezika održale su Paulina Bujan Hižman i Anja Slovenc iz Centra za odgoj i obrazovanje. Nakon ručka učenici i domaćini proveli su zajedničko poslijepodne. Navečer smo uživali u bogatoj tradiciji našeg kraja za koju su zaslužni KUD Belica i Limena glazba Belica - kažu iz OŠ Belica.

Spomenimo i to da su gosti bili oduševljeni školom i gostoprimstvom koje su im pružili, a za uspješnu organizaciju bio je zaslužan trio Marina Đura, Valentina Miller i Silvija Micek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video