Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
SMOTRA ZA PAMĆENJE Srednja škola Čakovec domaćin GLOBE školama
Srednja škola Čakovec

u Srednjoj školi Čakovec i Toplicama Sveti Martin

SMOTRA ZA PAMĆENJE Srednja škola Čakovec domaćin GLOBE školama

Puna tri dana 115 učenika iz 39 hrvatskih škola družilo se, natjecalo i odrađivalo istraživačke projekte

Srednja škola Čakovec bila je domaćin ovogodišnje 25. Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola koja je održana u Srednjoj školi Čakovec i Toplicama Sveti Martin. Puna tri dana (10., 11. i 12. svibnja) 115 učenika iz 39 hrvatskih škola družilo se, natjecalo i odrađivalo istraživačke projekte. Otvorenje Smotre i natjecanja uveličale su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, regionalna GLOBE koordinatorica Bara Semerakova, nacionalna koordinatorica za GLOBE program Diana Garašić, Janet Heiderer, voditeljica komunikacija GLOBE Implementation Office te predstavnica Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Diana Matijaš Vengar.

SMOTRA ZA PAMĆENJE Srednja škola Čakovec domaćin GLOBE školama Fotogalerija

Učenici su se natjecali u orijentacijskom trčanju te predstavljanju istraživačkih projekata. Na Smotri i natjecanju Srednju školu Čakovec s istraživačkim projektom „Mikroplastika u Muri i Dravi“ predstavili su Fran Šparavec, Ivano Rodek i Andrija Durčević koji su izradili u suradnji s Medicinskom školom Varaždin.

Kako bi sve funkcioniralo kako treba, pobrinuli su se glavni domaćini Kristina Trstenjak Šifkovič i Denis Horvat koji su se s ostalim timom nastavnika SŠČ-a, članovima Državnog povjerenstva i njihovom predsjednicom Lydijom Lugar, višom savjetnicom,  pobrinuli da se sudionici Smotre iz Međimurja vrate sa lijepim uspomenama. Pripremi Smotre i natjecanja velikodušno je s donacijama za mentore i učenike pomogla Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video