Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Međunarodni dan sestrinstva obilježili u Srednjoj školi Čakovec
Đ.H.

Međunarodni dan sestrinstva

FOTO Međunarodni dan sestrinstva obilježili u Srednjoj školi Čakovec

Maturantica Viktorija Čurila održala je govor zahvale svim djelatnicima Županijske bolnice Čakovec

Učenici Srednje škole Čakovec obilježili su Međunarodni dan sestrinstva tako da su posjetili izložbu u Zagrebu imenom „Sestrinstvo kroz 20. stoljeće“.  Izložba je prikaz uspješne suradnje nastavnika strukovnih predmeta Zdravstvene njege i učenika koji su dobili priliku biti istraživači povijesti sestrinstva.

Međunarodni dan sestrinstva obilježili u Srednjoj školi Čakovec Fotogalerija

Inspiracija za izložbu autorovo je višegodišnje sakupljanje „sestrinskog materijala“, što je i omogućilo kreativnost svima koji su sudjelovali u spomenutom. Namjera autora izložbe prikaz je lika medicinske sestre, pribora i materijala kojima su se koristile u svom radu i okolnostima u kojima su djelovale. Autor izložbe je Josip Božić, mag. med. techn., nastavnik u Školi za medicinske sestre Vinogradska.

Također, učenici su svojim sudjelovanjem doprinijeli i proslavi obilježavanja u Županijskoj bolnici Čakovec, i to na način pjevanja u zboru pod vodstvom mentorice profesorice Petre Horvat. Maturantica Viktorija Čurila održala je govor zahvale svim djelatnicima Županijske bolnice Čakovec koji nam nesebično pomažu u obrazovanju budućeg kadra.

Govor je započela riječima: „Ja sam Viktorija Čurila, učenica sam petog razreda Srednje škole Čakovec. Povodom Međunarodnog dana sestrinstva uputit ću vam nekoliko lijepih riječi. Hvala što ste uvelike doprinijeli našem obrazovanju te osim stručnih znanja – prenijeli ste nam puno više...“

I na kraju, nastavnici predmeta Zdravstvene njege Srednje škole Čakovec - želimo sretan Međunarodni dan sestrinstva! - poručuju iz Srednje škole Čakovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video