Povodom Dana Europe

SREDNJA ŠKOLA PRELOG Profesorica psihologije Esmeralda Slaviček boravila u Belgiji

Nagradno putovanje u Eurospki parlament

Profesorica psihologije u Srednjoj školi Prelog, Esmeralda Slaviček, prošli je tjedan bila na putovanju u Belgiji. 

Naime, sudjelovala je u nagradnom natječaju u okviru projekta “Hodalica kroz lažne vijesti” u kojem je bila jedna od dobitnica. Poanta samog natječaja/projekta je borba protiv dezinformacija, online prijevara i lažnih vijesti, a pokrenuo ga je Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu. 

Tijekom susreta, Picula je komentirao aktualnu situaciju te istaknuo kako je i ruska agresija na Ukrajinu eskalirala upravo zbog duge i promišljene dezinformacijske kampanje koja je rezultirala tragičnim gubicima ljudskih života. Napomenuo je i da to nije iznimka, već da su u posljednjih nekoliko godina, zbog plasiranja laži u javni medijski prostor, nastradali nevini ljudi, a nanesena je i doista golema ekonomska šteta nauštrb gospodarstava mnogih zemalja. 

Kako bismo svi zajedno stali na kraj brutalno negativnoj propagandi, potrebno je da se mlađe i starije populacije osvijeste te proaktivno reagiraju na nepravde i kobne laži. Upravo je to bio i cilj natječaja u kojem je naša profesorica bila jedna od dobitnica. 

Na putovanju, osim razgledavanja glavnog grada Bruxellesa i njegovih znamenitosti, Esmeralda je posjetila Europski parlament, u kojem je imala priliku čuti i vidjeti kako takva međunarodna, višejezična i politička institucija funkcionira u svakodnevnom radu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije