Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Ekonomska i trgovačka škola Čakovec: Mijenjajući sebe, mijenjamo svijet oko sebe!
ETŠ Čakovec

ETŠ ČAKOVEC

FOTO Ekonomska i trgovačka škola Čakovec: Mijenjajući sebe, mijenjamo svijet oko sebe!

Pod geslom 'Mislim globalno, djelujem lokalno' učenici su sudjelovali u mnogobrojnim poučnim i zabavnim radionicama

Zadnji dan nastave uoči proljetnih praznika u čakovečkoj je Ekonomskoj i trgovačkoj školi posvećen temi koju većina mladih smatra glavnim izazovom budućnosti, a to je – očuvanje prirodnog i okolišnog bogatstva našega planeta. Pod geslom „Mislim globalno, djelujem lokalno“ učenici su sudjelovali u mnogobrojnim poučnim i zabavnim radionicama.

Koji su ciljevi održivoga razvoja, kako im možemo pridonijeti smanjujući vlastiti ekološki otisak, koje su naše lokalne specifičnosti – od utjecaja klimatskih promjena i međimurske prirode do odnosa prema hrani i kulturnih vrijednosti - nastavnici su ih osmislili s najrazličitijih aspekata služeći se inovativnim metodama poučavanja.

Tako su među ponuđenim radionicama bili primjeri dobre prakse poput Humane Nove, Udruge pčelara Međimurske županije „Agacija“, Forestlanda i lokalnih OPG-ova, HGSS-a, novi proizvodi Učeničke zadruge Terra Economica, ali i izrada nakita od otpada, legenda o Pozoju, haiku po međimurski, kusudama, gerilski marketing i ulična umjetnost... U učenju o zdravim zalogajčićima našla se i izrada tradicionalnih pisanica obojenih korom luka.

Prekrasan dan u opuštenom ozračju, koji promiče ekološke vrijednosti, naš je projektni dan, Dan ekoškole, a taj se međunarodni program u Ekonomskoj i trgovačkoj školi provodi još od 1998. godine, kaže prof. Iva Novak, koordinatorica ekoškole u ETŠ-u.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video