Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
DEKANOVEC Limena glazba i vatrogasci razveselili učenike u školskom dvorištu
PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec

PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec

DEKANOVEC Limena glazba i vatrogasci razveselili učenike u školskom dvorištu

25. listopada je u školskom dvorištu PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec bilo živo i nadasve zanimljivo!

Najprije su nas posjetili članovi i voditelj Limene glazbe Dekanovec i priredili nam mali puhački koncert za trubu, tubu, trombon, klarinet i flautu. Kasnije popodne uz zvuk sirene u dvorište je stigao crveni vatrogasni kamion. Članovi DVD Dekanovec pripremili su kratko uvodno predavanje o poslovima i zadaćama koje vatrogasci imaju, a zatim su pokazali što se sve krije u vatrogasnom vozilu. Kao poslastica na kraju, organizirano je malo vatrogasno natjecanje s brentačama, kakvo se uobičajeno organizira za vatrogasni podmladak.

DVD Dekanovec osnovan je davne 1925.godine na inicijativu Florijana Andrašeca. Legenda kaže da "dok su vatrogasci ogja čakali, bilo im je dosadno pak su pleh muziku oformili". I Limena glazba Dekanovec osnovana je na na inicijativu Florijana Andrašeca koji je bio i prvi dirigent i voditelj. 

Kako i naša škola od 2018. nosi ime najpoznatijeg Dekanovčana, jučer je sve bilo u znaku Florijana! Vjerujemo da bi on bio ponosan na nove generacije i mlade naraštaje koji uspješno i s entuzijazmom održavaju i njeguju aktivnosti što ih je on započeo! 
Mi jesmo!

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!