MEĐU OZBILJNOM KONKURENCIJOM

BRAVO Mladi međimurski filmaši na Dubrovačkom filmskom festivalu

U Dubrovniku su predstavljeni i dokumentarni filmovi učenika OŠ dr. Ivana Novaka Macinec i OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

U Dubrovniku se ove godine od 14. do 17. listopada održavao jubilarni 10. DUFF, Dubrovački filmski festival za djecu i mlade zemalja Mediterana. Od ukupno tristotinjak pristiglih filmova u više kategorija Selekcijski žiri u sastavu: Tvrtko Rašpolić, Ana Dokler i Zuzanna Kazmierczak odabrao je njih 52. Ocjenjivački žiri činili su: Jelena Perčin, hrvatska glumica, Milan Trenc, hrvatski redatelj, i Ahmet Boyacioglu, turski redatelj.

Među ozbiljnom konkurencijom iz gotovo cijeloga svijeta (Španjolska, Francuska, Grčka, Izrael, Italija pa čak i daleke Kina i Australija) našli su se i dokumentarni filmovi učenika dviju međimurskih škola, što se već može smatrati velikim uspjehom i nagradom. To su bili dokumentarni film “Huligani” učenika OŠ dr. Ivana Novaka Macinec o učiteljima s tetovažama i “Šah-mat” dokumentarni film učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica o maloj talentiranoj šahistici. 

Filmsku ekipu iz Macinca predstavljale su učenice Uma Kirić i Lana Trbović s mentoricom Kristinkom Vugrinec, dok je filmašica predstavnica Male Subotice bila Vida Ciglar s mentoricama Nikolinom Hampamer i Ivom Mihalic Krčmar.

Gledanje filmskih projekcija i druženje s filmašima u predivnom Dubrovniku sigurno će pobuditi nove ideje za nastanak još boljih filmova u ovim već sada uspješnim međimurskim filmskim družinama.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije