Srednja škola Čakovec domaćin smotre za ljudska prava

Srednja škola Čakovec domaćin smotre za ljudska prava

U Srednjoj školi Čakovec je održana Druga županijska smotra iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Međimurske županije za osnovne i srednje škole, a u organizaciji III. OŠ Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec, a na kojoj su sudjelovale i nekolicina škola s područja Međimurja.

Samu smotru je otvorio zamjenik župana Međimurska županije Matija Posavec. – Čestitam III. Osnovnoj školi Čakovec na ovom velikom uspjehu i sudjelovanju u nacionalnom kurikulumu u kojem je uključeno još samo pet škola s područja RH. Također sve pohvale i svim drugim škola, sudionicama danas ovdje, koje su se odlučile priključiti ovom hvalevrijednom projektu.

Kako bi uspjeli u životu potrebne su tri stvari: da znamo što želimo postići, da znamo način kako ćemo postići ono što želimo i da snažno vjerujemo u sposobnost ostvarenja onoga što želimo postići.

Demokratsko građanstvo, građansko društvo je jedan od osnovnih temelja i same EU, a sloganom ujedinjeni u različitosti učimo o poštivanju svakog čovjeka, o poštivanju različitosti, o pravima nacionalnih manjina te se na taj način krećemo putem boljeg, kvalitetnijeg i pravednijeg društva.

Ovaj program je način da upravo našim mladima, neopterećenim političkim i svim inim podjelama, usadimo upravo ono najbitnije za čovječanstvo, poštivanje jednih prema drugima, poštivanje svačijeg prava, ali i razvijanje svjesnosti svih obveza koje nosi život – zaključio je Matija Posavec te zaželio sreću svim učenicima u njihovim daljnjim aktivnostima, Sretan Uskrs te ugodne proljetne praznike.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije