SUDJELOVALO PET ŠKOLA

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Unatoč pandemiji uspjeli realizirati sve planirane mobilnosti

U mobilnosti na Island sudjelovale su Branka Vlahek-Ivek, Željka Mihalic i Danijela Cofek

Unatoč pandemiji Covid-19 uspjeli smo realizirati sve planirane mobilnosti. Bilo je vrlo stresno sve do samog kraja, ali bitno je da smo planirane aktivnosti realizirali prije 31.8.2021., što je datum završetka projekta.

KA2 projekt Will to MotivatE(U) imao je temu Motivacija. Ne samo motivacija učenika, i motivacija profesora je vrlo bitna. Samo ako su obje strane zadovoljne i motivirane, nastavni proces može biti uspješan. Projekt je koordinirala jedna strukovna škola iz mađarskog grada Segedina, a sudjelovalo je još pet škola: iz Slovenije, Italije, Islanda , Norveške i Hrvatske. Osim sudjelovanja na različitim predavanjima i radionicama sudionici mobilnosti hospitirali su na nastavi svojih kolega iz različitih predmeta i usvajali primjere dobre prakse. Kao jedna od važnih tema provlačila se i aktualna tema Burn out kod profesora i kako ga spriječiti.

Projekt je završio 31.8.2021. Zadnji tjedan srpnja, od 26.7. do 30.7.2021. Gospodarska škola je bila domaćin. Teme: Rad s učenicima s poteškoćama, Igra u nastavi, Literarne šetnje, Terenska nastava, Sprečavanje burn outa, Kulturni program. Program tjedna u Hrvatskoj osmislila je voditeljica projekta Branka Vlahek-Ivek, a u organizaciji tjedna i provođenju aktivnosti puno su doprinijele Željka Mihalic, Danijela Cofek, Irena Mavrin, Biserka Vojnović i Martina Šoltić.

Zadnja mobilnost bila je na Islandu, od 18.8. do 22.8.2021. Teme: Fab Lab, Burn out, Sprečavanje ovisnosti kod učenika. U mobilnosti na Island sudjelovale su Branka Vlahek-Ivek, Željka Mihalic i Danijela Cofek. Osim raznovrsnog programa u islandskoj školi u gradu Neskaupstadur naše su profesorice upoznale prekrasne krajolike “zemlje vatre i leda”: brojne vodopade, gejzire, najveći ledenjak u Europi, rasjed gdje se razdvajaju europska i sjevernoamerička tektonska ploča i glavni grad Islanda, Reykjavik. 

Iste škole nastavit će suradnju na novom projektu pod nazivom DEPEND u kojem će obrađivati teme Zdrav život i Borba protiv ovisnosti. Prva mobilnost planirana je za studeni 2021.g. u mađarskom gradu Segedinu, u školi koja je nositelj projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije