Međunarodni projekti u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Međunarodni projekti u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Od ove školske godine Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pribislavca je uključena u tri međunarodna projekta u kojima sudjeluju učenici i nastavnici iz svih europskih zemalja. Voditelj, inicijator i koordinator svih projekata je Aleksandra Đurić.

Njezina zadaća bila je koordinacija rada nastavnika, komunikacija s europskim kolegama, pisanje razvoja aktivnosti i podjela zaduženja te sudjelovanje u izradi vremenika projekta s ostalim europskim kolegama. Isto tako, povezivala je učenike škole s drugim europskim vršnjacima i nadzirala, radila diseminaciju i valorizaciju.

Cilj projekata je upoznavanje drugih zemalja, kultura, običaja i jezika, a istovremeno i vježbanje engleskog jezika i njemačkog jezika te učenja nekoliko riječi ostalih europskih jezika. Nadalje, učenici uče prihvaćati različitosti te razvijati osjećaj multikulturalnosti i tolerancije. Učenici su kroz zastupljene i već postojeće nastavne predmete usvajali znanja, informatičke vještine, učili bolje izražavanje na svom i engleskom jeziku.

U projekt su bili uključeni učenici koji su za to pokazali zanimanje, a najviše oni čije je znanje engleskog jezika i njemačkog jezika na najvišoj razini budući da je službeni jezik projekata bio engleski i njemački.


Razglednica Pribislavca

U projektu Connecting Europe učenici su izradili razglednicu Pribislavca koja je jedinstvena budući da je originalno djelo učenika i učitelja. Slike na pribislavskoj razglednici dio su radova fotografske grupe koju je vodila Miroslava Novak, dok je razglednica likovno ostvarenje i zajednički trud učiteljica likovne kulture Blaženke Križan i učiteljice informatike Ive Naranđe te učenika.

Tekst na razglednici je zajedničko djelo učenika i Aleksandre Đurić, dok su za prijevod na engleski jezik i lektoriranje teksta na stranom jeziku zaslužni učiteljica Silvija Đuran i učenici koji polaze dodatnu nastavu engleskog jezika u školi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije