Studentski centar Varaždin

MEĐIMURSKA TURA Studenti u Čakovcu i Varaždinu uživali na izletu uz Muru i po gornjem Međimurju

Studenti su oduševljeni Međimurjem

Dana 20.06.2021., posljednjeg dana proljeća u organizaciji Studentskog centra Varaždin, Podružnice Čakovec organiziran je besplatni izlet za studente koji borave i studiraju na području Čakovca i Varaždina.

Izlet pod imenom Međimurska tura obuhvatio je posjet centru “Med dvemi vodami” u Križovci, obilazak prirodnog izvora nafte u Peklenici, obilazak etno zbirke i mlina na Muri u Žabniku te vožnja skelom preko rijeke Mure te na kraju odlazak na vidikovac Mađerkin breg gdje je priređena zakuska i degustacija proizvoda vinarije Štampar.

U aktivnostima je sudjelovalo četrdesetak studenata iz svih krajeva Hrvatske koji studiraju u Čakovcu i Varaždinu koji će sa sobom ponijeti nova znanja usvojena tijekom odlične prezentacije u centru za posjetitelje “Med dvemi vodami”, a gdje su dvije studentice osvojile i vrijedne monografije Međimurske prirode, ali i predivne dojmove o baštini i prirodnim ljepotama Međimurja i međimurske gastronomije.

O zadovoljstvu sudionika izleta najbolje govori da je povratak s izleta bio planiran u 16,00 sati, a produžio se za cijela dva i pol sata te upit i želja za organizacijom novih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije