ZAVRŠNA KONFERENCIJA

MEĐU NAJBOLJIMA Srednja škola Čakovec uspješno zaključila projekt SkillsUp

Unatoč pandemiji i brojnim ograničenjima, konzorcij medicinskih škola koji su činile SŠ Čakovec kao prijavitelj te Medicinska škola Varaždin i Srednja škola Pregrada kao partner, uspješno je završio projekt SkillsUp.

U tu svrhu organizirana je on-line završna konferencija na kojoj su uz predstavnike spomenutih škola prisustvovali i predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU, Martina Dumančić, Termi Topolšica kao partnera projekta, Sabina Melanšek, KWVD-a iz Frankfurta kao partnera, Mario Šušak, ravnateljice škola, projektni koordinatori te nastavnici i učenici spomenutih škola.

Mladen Tota, koordinator projekta, tom je prigodom istaknuo: “Iznimno me veseli što smo unatoč svim problemima s kojima smo se susretali u organizaciji mobilnosti, a vezani su najviše na probleme uzrokovane pandemijom, projekt uspješno priveli kraju. Projekt je bio ocijenjen kao drugi najbolji od 120 prijavljenih, a dodijeljeno nam je 163 155EUR. Sigurnost i zdravlje  naših učenika i nam je uvijek bilo na prvome mjestu, a zahvaljujući odličnoj suradnji s AMPEU-om i projektnim partnerima uspjeli smo realizirati sve 54 mobilnosti, od čega su 52 kratkoročne i 2 dugoročne u trajanju od 5 mjeseci.

Zahvaljujući odličnoj suradnji s partnerima, naše škole su postale vidljivije u svojim sredinama, kontinuirano smo kroz razne aktivnosti promovirali strukovna zanimanja i mogućnost međunarodne prakse, ojačali smo organizacijske kapacitete škola i najvažnije, omogućili učenicima nezaboravno životno i profesionalno iskustvo koje će im vjerujem, pomoći prilikom traženja posla.”

Martina Dumančić iz Agencije za mobilnost i programe EU istaknula je da joj je iznimno drago što su ove škole pokazale da se i u ovim teškim vremenima, kada su gotovo sve mobilnosti i svi projekti stali, one mogu uspješno realizirati, a projekti završiti te je istaknula da će AMPEU uvijek biti na raspolaganju svim koordinatorima.

Ravanateljice škola, Gordana Ramušćak, Mirjana Grabar Kruljac i Vilmica Kapac te koordinatorice MŠ Varaždin, Patricija Jakopec i SŠ Pregrada, Ivana Jedvaj, zahvalile su se na suradnji te istaknule da je ovaj projekt ojačao suradnju među školama i omogućio nastavak suradnje na projektu regionalnih centara kompetentnosti. Isto tako, istaknule su benefite i za nastavnike i za učenike koji su sudjelovali na projektu.

Na kraju su se obratili i učenici iz svih škola te naglasili kako su iznimno zadovoljni organizacijom i provođenjem mobilnosti, vještinama i prijateljstvima koja su stekli te da će ovo iskustvo pamtiti zauvijek.

SŠ Čakovec nastavlja s provođenjem Erasmus+ projekata te trenutno provodi projekt SkillsUp 2, a novosti o njemu možete pratiti kloikom OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije