SJAJNO ISKUSTVO

SREDNJA ŠKOLA PRELOG Zvuči idealno: Stručna praksa pod palmama Tenerifa!

Učenici Srednje škole Prelog tri su tjedna obavljali stručnu praksu, a slobodno vrijeme iskoristili za uživanje pod palmama Tenerifa

Čak 3.500 kilometara od Preloga, na dalekom egzotičnom otoku, najvećem od svih Kanarskih otoka u Atlantiku, učenici Srednje škole Prelog tri su tjedna obavljali stručnu praksu, a slobodno vrijeme iskoristili za uživanje pod palmama Tenerifa.

Budući ekonomisti, kuhari, slastičari i turističko-hotelijerski tehničari u sklopu dva projekta otputovali su u grad Puerto de la Cruz, gdje su radili pod stručnim vodstvom lokalnih mentora i profesora u tvrtkama i ugostiteljskim objektima.

>> SREDNJA ŠKOLA PRELOG Zvuči idealno: Stručna praksa pod palmama Tenerifa!

Ekonomisti i maturanti turističko-hotelijerskog usmjerenja bili su u poduzeću u kojem su izrađivali promotivne video materijale i brošure za turiste, a ugostitelji su se vratili s nizom recepata tradicionalne španjolske i kanarske gastronomije. Naći će se dio novih vještina i na meniju, jer u školi planiraju španjolski dan.

Najveća će pomoć u pripremi jela učenicima biti njihov stručni učitelj kuharstva Vlado Bogomolec, koji im se pridružio na stručnom putovanju i na Tenerifima je deset dana usavršavao vlastito kulinarsko umijeće, ali je priliku iskoristio i da domaćine upozna s međimurskim specijalitetima.

I naravno, osim učenja, vremena je bilo dovoljno i za uživanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije