Srednja škola Prelog ide na državno Gastro natjecanje u Omiš

Srednja škola Prelog ide na državno Gastro natjecanje u Omiš

Regionalno natjecanje ugostiteljsko-turističkih škola “GASTRO 2013.” održano je u petak 22. veljače i to u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica i u srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Natjecanje je obuhvaćalo pet disciplina, a svaka natjecateljska disciplina sastojala se od pismenog i praktičnog rada.

U Zaprešiću se ekipa Srednje škole Prelog natjecala u disciplini priprema hladnog slanog izloška. Učenica Tamara Nemec je briljirala na tom području, što su i zasluge mentora Krunoslava Tilošanca, stručnog učitelja. Osvojivši prvo mjesto oni su već u pripremama za državno Gastro 2013.

Učenici Dominik Patafta i Josip Najman su se natjecali u disciplini priprema i posluživanje menija. Dominik Patafta je sa svojim stručnim posluživanjem osvojio treće mjesto te se s mentorom Josipom Bajsićem također plasirao na državno natjecanje u Omišu. Velike čestitke za trud i sudjelovanje na natjecanju zaslužili su i Josip Najman s mentoricom Anicom Naranđa, koji su u istoj disciplini s pripremom menija osvojili 11. mjesto.

Sjajna izložba stijena, minerala i fosila održana u SŠP

Ove školske godine po prvi je put u Srednjoj školi Prelog održana izložba stijena, minerala i fosila pod vodstvom prof. Valentine Pirc-Mezga i prof. Dorotee Delimar. Kod priprema su sudjelovali učenici trećih i četvrtih razreda gimnazije koji su pripremili materijale, zajedno s profesoricama skupili pozamašnu zbirku minerala i stijena, te ukrasili dvoranu u kojoj se odvijala izložba.

Tijekom dva dana, 13. i 14. veljače, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim primjercima rijetkih stijena i minerala, uz edukativne plakate prisjetiti se vremenskog slijeda geološke prošlosti Zemlje, uključiti se u izradu nakita koji se mogao i kupiti, pratiti poučne prezentacije i filmove. 

Posebni kutak u dvorani imala je planinarska grupa koju vodi Josip Bajsić, stručni učitelj, a posjetiteljima je zajedno s planinarima SŠP-a pričao o dosadašnjim planinarskim pohodima te o priboru koji je neophodan za svakog pravog planinara. Iako je održana po prvi put, izložba je dobila puno pohvala i pozitivnih kritika, odaziv posjetitelja je bio bolji od očekivanog što je znak da je ovo samo početak još jedne zanimljive manifestacije u Srednjoj školi Prelog.

Pjesmom i plesom za Dugu

Već osmu godinu zaredom Srednja škola Prelog organizira humanitarni koncert namijenjen prikupljanju sredstava za rad udruge “Duga”. Tako je u nedjelju održan još jedan uspješno odrađeni koncert u kojem su sudjelovali učenici Srednje škole Prelog.

Svake se godine, osim članova kluba “Duga”, u sudjelovanje na koncertu uključi mnogo novih lica, što učenika, što profesora. Tako nas je ove godine svojom izvedbom oduševila profesorica engleskog jezika Jelena Bartolić, koja je sa svojom grupom izvela senzualni ples sa svijećama i arapski narodni ples.

Da je profesorica Tanja Baksa profesionalna plesačica, uvjerili smo se još jednom njezinom sjajnom točkom u glazbenom intermezzu. Osim plesa, učenici Srednje škole Prelog iznenadili su nas, ali i oduševili, svojim glazbenim talentom. Također je tu bilo i glume te monologa, a kao šećer na kraju nastupio je izvrsni Timeflow Band.

Uz ugodno druženje prikupljena je i svota u iznosu od 2. 300,00 kuna koja će članovima kluba “Duga” zasigurno dobro doći. Zahvaljujemo svima koji su i ove godine sudjelovali u organizaciji ove manifestacije, a sa simpatičnim članovima udruge možete se družiti u njihovom novouređenom prostoru na adresi bivše Porezne ispostave Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije