Idemo na državno natjecanje iz strojarstva

Idemo na državno natjecanje iz strojarstva

Industrijska strojarska škola Zagreb i Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića Zagreb u  petak, 22. veljače 2013. ugostile su učenike i njihove mentore iz 13 srednjih škola Hrvatske koje obrazuju učenike u području strojarstva. Među njima se našlo i 6 učenika iz Tehničke škole Čakovec koji su se natjecali u 3 kategorije.

Učenici trećeg razreda Benjamin Horvat i Mihael Goričanec natjecali su se u kategoriji tehnička mehanika (statika i čvrstoća), a u pripremama za natjecanje vodio ih je profesor Hasib Topčagić, dipl. ing. U kategoriji strojarske konstrukcije natjecali su se učenici četvrtog razreda Matija Juras i Mihael Zorković. Njihova mentorica je profesorica Jasminka Jelačić, dipl. ing.

Profesor Drago Klemenčić učenike Nikolu Goričanca i Dominika Kosa pripremao je za natjecanje u kategoriji tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže. Osim teoretskih znanja, oni su morali pokazati i praktična znanja i vještine izrađujući predmet prema nacrtu na tokarskom stroju.

Praktičan rad obuhvaćao je različite operacije tokarenja: vanjsko tokarenje, čeono tokarenje, izradu utora, konusa, navoja i skidanje bridova. Sljedeći tradiciju, naši učenici i ove su godine izborili plasman na državno najtecanje. Benjamin, Mihael G, Matija, Mihael Z. i Nikola u travnju će u Zagrebu odmjeriti snage s najboljim strojarima u državi. (kp)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije