Neprocjenjivo iskustvo

DV CIPELICA Waldorfsku skupinu Sunčeka posjetila je balerina Tina Rucker-Hatlak

Posebno ih je razveselilo što su i oni mogli isprobati taj ples koji ih je na prvu sve očarao

Waldorfsku skupinu Sunčeka u ponedjeljak 22. veljače posjetila je balerina Tina Rucker-Hatlak. Djeca su dobila priliku vidjeti kako se balerine zagrijavaju, vježbaju i izvode osnovne i složenije baletne položaje. Posebno ih je razveselilo što su i oni mogli isprobati taj ples koji ih je na prvu sve očarao.

Razmišljanja da je balet samo za djevojčice brzo se preokrenuo nakon doživljaja baleta u živo, a posebno kroz razgovor s gracioznom, nježnom i srdačnom Tinom koja je s puno strpljenja odgovarala na brojna dječja pitanja i rado i po nekoliko puta pokazivala piruete, male i velike skokove i još puno baletnih čarolija koje su na djecu ostavile dubok dojam.

Sa svojim odgajateljicama Barbarom Gregl i Milanom Hozmec djeca će nastaviti razvijati svoje iskustvo o svijetu oko sebe na najbolji mogući način – doživljajem. Tina Rucker-Hatlak završila je osnovnu baletnu školu Čakovec, Školu za klasični balet Zagreb, te Bolshoi baletnu akademiju u Moskvi. Plesala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Splitu. Trenutno studira na Akademiji umjetnosti u Zurichu – smjer Master Dance, Teaching and Coaching Dance Professionals. Predaje klasični balet na toj istoj Akademiji umjetnosti, te radi/pleše kao slobodni umjetnik.
– Za djecu ovo je bilo novo i neprocjenjivo iskustvo iz kojeg su mogla naučiti mnogo toga o baletu, te se ovom prilikom zahvaljujemo našoj dragoj gošći, Tini Rucker – Hatlak što je odvojila svoje dragocjeno vrijeme i donijela dašak baletne čarolije u naš vrtić – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica, Gordana Šoltić Siladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije