Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
DVA PROJEKTA U TIJEKU Erasmus+ projekti u OŠ Ivana Gorana Kovačića

SVETI JURAJ NA BREGU

DVA PROJEKTA U TIJEKU Erasmus+ projekti u OŠ Ivana Gorana Kovačića

U okviru programa Erasmus+ trenutno OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu provodi dva projekta.

U školskoj godini 2019./20. započeo je projekt pod nazivom Dijital Mahalle (Digitalni grad) koji će se, zahvaljujući produljenju koje im je nedavno odobreno, provoditi do kraja 2022. godine.  Koordinator projekta je partnerska škola iz Turske, a ostali partneri dolaze iz Poljske, Rumunjske i Bugarske. Glavni ciljevi projekta su razvijanje digitalnih kompetencija kod učenika, jačanje jezične pismenosti na engleskom jeziku te proširivanje znanja o drugim državama i kulturama.

Drugi Erasmus+ projekt u kojem sudjeluje škola započeo je 1.9.2020. godine i trajat će dvije godine. Naziv projekta je Kreativno učenje, poduzetništvo i tehnologija na usluzi onima kojima je najpotrebnije. Koordinator projekta je partnerska škola iz Španjolske, a u projektu sudjeluju još i partneri iz Grčke, Portugala, Italije i Poljske. Učenici izrađuju kreativne i edukativne sadržaje u online alatima te ih razmjenjuju s ostalim učenicima iz navedenih zemalja. Uče o drugim zemljama i njihovim običajima te postaju sve vještiji u engleskom jeziku. Nadamo se da će u skoroj budućnosti moći i posjetiti neku od zemalja te uživo upoznati svoje vršnjake u drugim zemljama.

Projekti su financirani sredstvima EU. U njima trenutno sudjeluje 26 učenika sedmih i osmih razreda naše škole te učiteljice predmetne nastave: Ružica Šikić, Ivana Varga, Marijana Belko i Jelena Pavlic.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!