STRUČNI SKUP

ETŠ ČAKOVEC Organizirali stručni skup profesora ekonomske skupine predmeta

- Veliki interes svih sudionika, mnoštvo pitanja i odgovora tijekom stručnog skupa dokaz je da ga je vrijedilo organizirati - kaže organizator prof. Josip Posavec

U utorak, 16.  veljače na platformi Zoom održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija – podsektor ekonomija za profesore ekonomske skupine predmeta iz Srednjih škola Zabok, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, čiji je profesor Josip Posavec voditelj tog vijeća i organizator skupa.

Na samom početku nazočne je pozdravila nova viša stručna savjetnicu za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju, Vedrana Šimunić Rod te ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Bosiljka Vinković Kukolić. Sadržaj stručnog skupa sastojao se od tri dijela.

Prvi dio vodila je zastupnica u EU parlamentu, Sunčana Glavak u kojem je sudionicima prenijela svoja iskustva i govorila o višegodišnjem financijskom okviru EU,  mogućnostima participacije u programima fondova EU – Erasmus +, te o zastupničkim aktivnostima u Europskom parlamentu.

Drugi dio, kojem je tema bila Digitalni obrazovni sadržaji u nastavi računovodstva – dijeljenje primjera dobre prakse, vodila je prof. izvrstan savjetnik Dragica Koštarić iz  Srednje škole Prelog.

Treći dio pod nazivom Diseminacija informacija sa stručnog skupa za voditelje ŽSV/MŽSV-a u obrazovnom sektoru Ekonomija, trgovina i poslovna administracija; Edutorij – CARNet kao repozitorij otvorenih digitalnih sadržaja koju je vodio voditelj vijeća i organizator skupa Josip Posavec.

Evaluacija sudionika pokazala je da su predavanja bila izuzetno zanimljiva i korisna za sve sudionike. Veliki interes svih sudionika, mnoštvo pitanja i odgovora tijekom stručnog skupa dokaz je da ga je vrijedilo organizirati, kaže Josip Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije