Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
SJAJAN USPJEH Gimnazijalci odlični na Državnom turniru mladih prirodoslovaca, putuju u Kazahstan!
Gimnazija J. Slavenskog

BRAVO

SJAJAN USPJEH Gimnazijalci odlični na Državnom turniru mladih prirodoslovaca, putuju u Kazahstan!

Ema Novak osvojila je zlato, Stipe Popović srebro, a Mia Čmrlec bila je šesta. Ovi sjajni rezultati vode ih na međunarodni turnir u Kazahstan!

Lijepe vijesti stižu iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

- Svi naši predstavnici na Državnom turniru mladih prirodoslovaca plasirali su se na međunarodnu razinu koja će se održati u Kazahstanu!

Zlato je osvojila Ema Novak, srebro Stipe Popović, a zapaženo šesto mjesto Mia Čmrlec! Ovi izvrsni rezultati odvest će naše prirodoslovce u daleki Kazahstan gdje će braniti boje Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT).

Čestitamo natjecateljima i njihovim mentorima, prof. Antoniji Jančec i prof. Krešimiru Trojku! A pitate li se kako izgledaju znanstvene borbe, evo i odgovora: svaka se borba sastoji od nekoliko faza - tzv. reporter izlaže rješenje o određenom problemu, oponent se kratko priprema i daje svoj osvrt na reporterovu prezentaciju, a zatim reporter i oponent raspravljaju i odgovaraju na pitanja sudaca. Emi, Stipi i Miji želimo da svojim najjačim oružjem - znanjem - postignu lijepe rezultate u Kazahstanu - poručuju iz Gimnazije Josipa Slavenskog.

 
Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!