Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ TOMAŠA GORIČANCA Fotografije Vide Ciglar i Zite Zamuda na izložbi Hrvatskog fotosaveza!
OŠ Tomaša Goričanca

'BLAGDANSKO OZRAČJE'

OŠ TOMAŠA GORIČANCA Fotografije Vide Ciglar i Zite Zamuda na izložbi Hrvatskog fotosaveza!

Tema je bila blagdansko ozračje, a za izložbu su odabrane fotografije Vide Ciglar i Zite Zamuda

- Hrvatski fotosavez provodio je fotografski natječaj na temu „Blagdansko ozračje“ na koji se prijavilo 47 autora s 239 fotografija. Među prijavljenima su bile učenice šestoga razreda naše škole Vida Ciglar i Zita Zamuda

Mirjana Pešec, predsjednica Saveza, Zlata Medak, dopredsjednica i voditeljica programa za mlade, i Predrag Bosnar, tajnik, odabrali su za izložbu 58 fotografija od 33 autora, među kojima i radove naših učenica.

Blagdanske boje, ukrasi i mnoštvo svjetlucavih lampica kao da svojim blještavilom svjedoče kako unatoč covidu-19 mi znamo, hoćemo i možemo slaviti. Mnoge fotografije zrcale želju autora za barem kratkotrajnim odmakom od surove stvarnosti potresa i korone, želju da se vrate u „staro normalno“, da obitelj i prijatelji budu zajedno, blizu jedni drugima. Kućni ljubimci nezaobilazni su motiv u blagdanskoj priči. 

Vjerujemo da će svi koji budu razgledali izložbu virtualno ili uživo u prostoru Saveza u Vinogradskoj ulici uživati u sjajnim fotografijama jer one svjedoče o vizualnom promišljanju i fotografskom izražavanju autora. Sve odabrane fotografije možete pogledati klikom ovdje.

Zita Zamuda

Vida Ciglar

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!