Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
MALI ISTRAŽIVAČ Nagrada za istraživanje zavičajne prirode i u III. OŠ Čakovec

RAZLISTAJ SE U MEĐIMURSKOJ PRIRODI

MALI ISTRAŽIVAČ Nagrada za istraživanje zavičajne prirode i u III. OŠ Čakovec

Obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine bio posvećen 50. godišnjici proslave Dana planete Zemlje priključila se i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode.

U suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mursko Središće i Školskom knjižnicom Srednje škole Prelog organiziran je ekološko-istraživački natječaj Razlistaj se u međimurskoj prirodi.
Učenik 4. a, III. OŠ Čakovec, Jakov Virč voli sa svojom obitelji boraviti u prirodi. Nakon pomnog istraživanja ljepota međimurske prirode odlučio je izraditi  uradak za natječaj. Prema pravilima natječaja izradio je uradak o rijeci Muri te o biljnom i životinjskom svijetu serjojnskog kraja.
Za svoj uradak je u mjesecu studenom bio nagrađen. Nagradu za uradak Razlistaj se u međimurskoj prirodi primio je uz još dvoje dobitnika, vršnjaka iz drugih međimurskih škola. Uručivanje bogatih i poticajnih nagrada se zbog poštivanja svih epidemioloških mjera odvijalo, individualno, u prostorima knjižnice.
Za izvrstan uradak nagradu je malom istraživaču zavičajne prirode, neposredno prije božićnih blagdana,  uručila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Mursko Središće, Ivana Sakač, mag.informatol. Podrška nagrađenom istraživaču bila je razrednica Zdenka Novak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!