Dan sigurnijeg interneta 2013. u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Osnovna škola Vladimira Nazora, Pribislavec na inicijativu učiteljice informatike Ive Naranđa uključila se u nacionalnu kampanju Sigurniji internet za djecu i mlade koja se ove godine odvija pod motom Povezivanje uz uvažavanje.

Povodom Dana sigurnijeg interneta, 5. veljače 2013., organizirane su aktivnosti koje su se odvijale čak dva tjedna. Na prijedlog školske pedagoginje Nade Jelić organizirani su roditeljski sastanci za roditelje učenika petih i šestih razreda na kojima su učiteljica informatike i pedagoginja ukazale roditeljima na opasnosti kojima su djeca izložena na internetu te im je savjetovano što da rade ukoliko sumnjaju da je njihovo dijete žrtva nasilja na internetu (cyberbullyinga). Roditelji su upoznati s važnošću njihove uloge u pripremi djece za sigurno i odgovorno korištenje interneta.

Učiteljice razredne nastave Kristina Mesarić, Jasmina Ramušćak i Marina Ninić odazvale su se pozivu i održale satove razrednika na kojima su poradile na osposobljavanju učenika četvrtih razreda za sigurno i odgovorno ponašanje u online okruženju. Pedagoginja Nada Jelić održala je pedagoške radionice Prednosti i rizici interneta na satovima razrednika za sedme razrede. Na izbornoj nastavi informatike petih, šestih, sedmih i osmih razreda bavili smo se temom zaštite osobnih podataka na internetu te online pravima i odgovornostima. Učenici svojim radovima sudjeluju u izložbi multimedijskih učeničkih radova.

Radovima su upozorili vršnjake na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći. Tema rada bile su poruke koje objašnjavaju online prava i odgovornosti. Aktivnostima se pridružila i učiteljica Likovne kulture Blaženka Križan koja je s učenicima izradila plakat. Potpun uvid u sve naše aktivnosti možete dobiti na našem školskom webu kao i na portalu ucitelji.hr gdje su objavljeni razni materijali i učenički radovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije