radovi će biti izloženi u Mimari

MALA SUBOTICA Uspješni rezultati učenika OŠ Tomaša Goričanca na natječaju ‘Tradicija i suvremenost’

OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na tom likovnom natječaju. Ove godine bili su posebno uspješni jer su čak pet radova njihovih učenika odabrana za likovnu izložbu u Mimari

Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe već tradicionalno raspisuje likovni natječaj za učenike osnovnih škola. Naziv natječaja je Tradicija i suvremenost. Protekle školske godine tema je bila Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.

Natječaj i izložba dječjih likovnih radova Tradicija i suvremenost održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a provodi se u osnovnim školama i dopunskim školama izvan zemlje posljednjih dvadeset godina. Svojim radovima učenici trebaju odgovoriti na globalni izazov očuvanja i zaštite prirodnog okoliša i biološke raznolikosti osobnim likovnim izražajem.

Učeničke radove vrednuje stručno povjerenstvo na čelu kojeg je Emil Robert Tanay, prof. emeritus. Zbog izvanrednih okolnosti koje su nas zadesile od prošle školske godine, rok za prijavu likovnih radova produljen je do 1. listopada 2020. godine. Ovih su dana objavljeni rezultati ovog likovnog natječaja.

OŠ Tomaša Goričanca već tradicionalno sudjeluje na tom likovnom natječaju. Ove godine bili su posebno uspješni jer su čak pet radova njihovih učenika odabrana za likovnu izložbu u Mimari. To su sljedeći učenici: Neva Novak, Marta Škvorc, Mia Medvedec, Nika Halić i Abel Baranašić. Oni su učenici 5. razreda, a u vrijeme nastanka likovnih radova polazili su 4.a razred. Njihova mentorica je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije