Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
BRAVO! Nika i Vito iz Srednje škole Čakovec prezentirali rad svoje škole na međunarodnom webinaru
Srednja škola Čakovec

međunarodna razina

BRAVO! Nika i Vito iz Srednje škole Čakovec prezentirali rad svoje škole na međunarodnom webinaru

Učenici Srednje škole Čakovec, polaznici GLOBE grupe Nika Petričević i Vito Begović prezentirali su na webinaru u sklopu Europske fenološke kampanje rad GLOBE grupe svoje škole

U Europskoj fenološkoj kampanji sudjeluje 118 škola iz 14 europskih zemalja i cilj je praćenje žućenja i listanja različitih vrsta drveća diljem Europe kako bi se vidjele promjene tijekom godišnjih doba. Nika i Vito su predstavili aktivnosti vezane uz kampanju i istraživački rad „Žućenje sitnolisne lipe u umjereno-toplo vlažnoj klimi Europe“ koji su izradili pod vodstvom mentora Kristine Trstenjak Šifkovič i Denisa Horvata.

Međunarodni GLOBE program (Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša) je znanstveno-obrazovni program namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji u svom neposrednom okolišu obavljaju različita mjerenja. Republika Hrvatska je bila među prvim zemljama koje su pristupile ostvarivanju programa pokrenutog 1995. godine, a danas je u program uključeno više od 20 000 škola iz 100 zemalja svijeta.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!