Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
USPJEH! Prvoj osnovnoj školi Čakovec europska oznaka kvalitete za rad na dva eTwinning projekta
1. osnovna škola Čakovec

nagrade se samo nižu

USPJEH! Prvoj osnovnoj školi Čakovec europska oznaka kvalitete za rad na dva eTwinning projekta

Nagrade nikad ne zaobilaze I. osnovnu školu Čakovec

I ove školske godine rad učenika i učitelja I. osnovne škole Čakovec u cjelini je prepoznat na visokoj europskoj razini te su za svoj rad nagrađeni s dvije eTwinning Europske oznake kvalitete, za projekte „iPad School Learning for the Future“ i „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“.

Projekt iPad School Learning for the Future vodila je učiteljica informatike, Ivana Ružić, s ciljem razvijanja vještina rada u međunarodnim timovima koji poboljšavaju svoje digitalne vještine s naglaskom na korištenje različitih uređaja pogonjenih različitim operativnim sustavima, digitalnom stvaralaštvu i suradnji korištenjem različitih aplikacija. -Na taj način kroz iskustveno učenje učenici i učitelji upoznaju mogućnosti, prednosti i nedostatke rada u različitim aplikacijama- ističe učiteljica.

Dodatnu vrijednost u zajedničkom radu pridonijele su različitosti među partnerima koje su omogućile sagledavanje obrazovnog procesa s različitih stajališta. U projektu su sudjelovale partnerske škole iz Češke, Portugala, Estonije, Španjolske i Hrvatske.

U eTwinning projektu „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“ koji se integrirao u Erasmus + projekt sudjeluju partnerske škole iz Sjeverne Makedonije, Velike Britanije, Slovačke, Turske, Poljske i Hrvatske.

Projekt „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, isključivo namijenjen učenicima razredne nastave, vodila je učiteljica Helena Slamek u suradnji s učiteljicama razredne nastave – S. Pospiš, M. Toplek i D. Blažekom. -Mali odgovorni građani su spremni poboljšati svoje digitalne i jezične vještine, boriti se protiv diskriminacije, učiniti naš planet ljepšim i sretnijim mjestom za život, a upravo su to neki od ciljeva ovog eTwining projekta kao i novih Erasmus + projekata odobrenih I. osnovnoj školi Čakovec u ovoj školskoj godini- ističu učiteljice.

Da su oba projekta jedinstvena, uspješna i kvalitetna dokazuje činjenica da su zauzela posebno mjesto na Europskom eTwinning portalu.

-Vrlo smo ponosni jer je I. osnovna škola Čakovec svojom uključenošću, predanošću i marljivošću pojedinačnih eTwinnera, timova učitelja i ravnatelja ispunila uvjete za prijavu za dobivanje titule eTwinning škole- poruka je iz ove čakovečke ustanove.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!