Pobjeda pjesme i veselja

Osnovna škola Mursko Središće organizirala je u utorak 12. veljače tradicionalni Fašnik u kojem su sudjelovali učenici  i učitelji škole te svaka dobronamjerna  i vesela maska. Za učenike predmetne nastave fašnik je bio natjecateljskog karaktera, a vrijedne su nagrade bili razredni odlasci na projekcije filmova.

U konkurenciji su bile maske izrađene u kućnoj radinosti koje su osmislili sami učenici uz pomoć svojih roditelja, braće, prijatelja i učitelja.  Tražila se originalnost, maštovitost, duhovitost i dobra prezentacija maske. Svaki razredni odjel učenika predmetne nastave predstavio se svojom razrednom maskom uz kratku plesnu koreografiju.

U povorci su prošetali vampiri, malari, kauboji, vježbači, grčki bogovi i božice, anđeli i demoni, europske zastave, kirurzi, prvašići, klavirske tipke, pantomimičari, Pipi Duge Čarape, gusari te  likovi iz crtića. Nakon predstavljanja, učenici su se zabavljali u plesnom ritmu, a povjerenstvo je u tijesnoj utrci donijelo konačnu odluku.

Treće su mjesto osvojili Mickey i Minnie Mousovi koji su nas nakratko odveli u Disney svijet te kirurzi koji su očarali svojom uzbudljivom kriminalističkom  pričom. Dočaravši grčku mitologiju na drugom se mjestu našao razredni odjel koji je odlučio prikazati grčke bogove i božice uz vampire koji su se pridružili svojom neobičnom pozitivnom pričom. Najveći su pljesak  ipak osvojili malari iz obrta Baltazar koji su nas sve uspjeli dići na noge i nasmijati do suza.

Na tribinama je sve pratilo budno oko mališana razredne nastave koji su svečanost maski i veselja uveličali povorkom maskiranih veseljaka kroz grad Mursko Središće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije