Planska igra Lokalna samouprava u Gimnaziji Čakovec

Od 4. do 6. veljače u Gimnaziji Čakovec održana je Planska igra Lokalna samouprava.  Planska igra projekt je koji se od 2008. aktivno provodi u Hrvatskoj kako bi zainteresirao mlade za uključivanje u projekte vezane uz politiku i za upoznavanje sa strukturama političkih institucija. Organizira je  Zaklada Friedrich Ebert.

I ove godine treneri, mladi politolozi i sociolozi, učinili su sve da polaznike u dva dana zabavnim radionicama upoznaju s političkim sustavom Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca. Polaznici, tridesetak učenika trećih razreda, pronalazili su zanimljive teme i probleme u Čakovcu.

Treći dan, točno u podne, započela je sjednica Gradskog vijeća na kojoj su polaznici podijeljeni u četiri stranke imali priliku svoja pitanja i ideje predstaviti zamjeniku gradonačelnika gospodinu Zoranu Vidoviću i predsjedniku Gradskog vijeća gospodinu Gordanu Vrbancu.

Više od dva sata četiri su stranke, Čakovečka gimnazijska stranka, Nezavisna alternativna mladež, Stranka mladih intelektualaca i Djevojačka stranka mladih, debatirale, zajedno s predstavnicima Grada, o problemima i ostalim aktualnostima u gradu. Glavne teme bile su postavljanje solarnih panela, problem javnoga WC-a, javni prijevoz, problem azila i drugo.

Na kraju uspješne sjednice, predstavnica Zaklade Blanka Smoljan polaznicima je podijelila diplome o sudjelovanju na zanimljivoj i poučnoj planskoj igri. (Zvonimira Katić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije