NIZ AKTIVNOSTI ZA DALJNJI RAZVOJ

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE Na putu prema znanstveno akreditiranoj ustanovi

U razgovoru s dekanom doc.dr.sc. Igorom Klopotanom doznajemo kako je vizija sljedećeg koraka u razvoju Veleučilišta ishođenje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti

Okrenut prema znanstvenom radu u svojih godinu dana mandata dekan se uz pomoć suradnika nastoji maksimalno posvetiti razvoju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, dovesti vrhunske stručnjake i znanstvenike, organizirati edukativne aktivnosti i posebnu pažnju usmjeriti novim značajnim postignućima za ustanovu, sve djelatnike i studente.

Naime, samo nekoliko uvjeta do ispunjenja postavljenih kriterija dijeli Međimursko veleučilište u Čakovcu od znanstveno akreditirane ustanove te je upravo postajanje prvom takvom u Čakovcu vizija dekana doc.dr.sc. Igora Klopotana.

Zbornik radova Economic and Social Development

Međimursko veleučilište od 2010. godine posvećuje se znanstveno stručnim skupovima i međunarodnim konferencijama koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj stručnjaka i znanstvenika.

Nastavno na 53. međunarodnu znanstvenu konferenciju o ekonomskom i socijalnom razvoju, koja je sredinom rujna ove godine u Svetom Martinu na Muri također okupila velik broj vrhunskih stručnjaka, od kojih je dio zbog epidemiološke situacije skup pratio online, iznjedrila je Zbornikom radova.

Uz dekana Klopotana, urednici Zbornika su renomirani stručnjaci Katalin Czako, Széchenyi István University, Gyor te prof. Victor Beker s University of Buenos Aires, trenutno 66. sveučilišta na svijetu, prema QS – Global World Ranking. Publikacija obuhvaća teme vezane uz ekonomski i socijalni razvoj, točnije sadrži 43 znanstvena rada profesora i vanjskih suradnika Međimurskog veleučilišta te će trajno biti dostupna na linku.
Odlična vijest za Veleučilište: Ministarstvo znanosti i obrazovanja bit će pokrovitelj znanstvene konferencije

Nakon uspješne 6. konferencije u rujnu, najavljeno je održavanje 7. međunarodne znanstvene konferencije Innovation, Technology, Education and Management, koja će se 29. i 30. travnja 2021. godine održati u Svetom Martinu na Muri pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kako stoji u priopćenju Ministarstva, velik povod pokroviteljstvu je bogatstvo sadržaja koji pruža konferencija, točnije predstavljanje zanimljivih sadržaja u obliku predavanja te raspravljanja o tematici inovacija u funkciji razvoja turizma i sporta, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama te trendovima održivog razvoja, odnosno o utjecaju inovacijskih tehnologija na održivost poduzetništva i menadžmenta.
Saznajemo da će se u skorije vrijeme u suradnji s Gospodarskom komorom i privatnim poduzetnicima prirediti i Sajam poslova koji je namijenjen za edukaciju sva tri smjera Međimurskog veleučilišta s ciljem povezivanja studenata s tržištem rada.

Najnovije