Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
DRŽAVNA MATURA Među najboljima u Hrvatskoj: Dino Jakupak ispit iz engleskog, višu razinu, riješio 100 posto
Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec/Ilustracija

DINO JE NAŠ PONOS

DRŽAVNA MATURA Među najboljima u Hrvatskoj: Dino Jakupak ispit iz engleskog, višu razinu, riješio 100 posto

Dino Jakupak je završeni polaznik Gimnazije „J.Š. Slavenski“ u Čakovcu. Briljirao je na nedavnom maturalnom ispitu iz engleskog jezika. Ponos je bivših učitelja iz OŠ-e.

Dino je sa stopostotnom točnošću riješio višu razinu iz engleskog jezika, a prema privremenim rezultatima državne mature. Njegov rezultat i rezultati njegovih kolega iz generacije u engleskom i njemačkom jeziku svrstavaju ih u red vodećih u državi.

Izuzetno su dobro napisali sve ispite, a troje njih je  maturu položilo s najboljim rezultatom u Hrvatskoj.  Ispit iz engleskog jezika na A razini Dino Jakupak je riješio  sa stopostotnom točnošću.Marija Kontrec, učiteljica je engleskog jezika u OŠ-i „Jože Horvata“ Kotoriba, redovito prati daljnji rad i napredak svojih bivših učenika na višem stupnju obrazovanja.

Pitali smo je za komentar Dininog uspjeha...

- Dino je doista bio poseban učenik, iznimnih sposobnosti kad se radi o engleskom jeziku, vrlo marljiv i uvijek željan znanja, sjajan logičar. U vrijeme kad je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika bio je 8.razred i ja sam tada bila na porodiljnom, a pratila ga je kolegica Radmila Beliga. Kada je krenuo u srednju školu, u Čakovcu u Gimnaziju „J.Š.Slavenski“, uz potporu odličnih  profesora je dalje razvijao svoj talenat i napredovao u poznavanju engleskog jezika te u konačnici osvojio i prvo mjesto na državnom natjecanju.Tako da 100% riješeni test iz engleskog na državnoj maturi za njega je kruna dugogodišnjeg truda i učenja stranog jezika. Za njega samo imam riječi hvale te sam silno ponosna na njega. Doista je on jedan od rijetkih talenata koji se viđa u radnom vijeku i drago mi je da sam mu bila učiteljica ... - s ponosom i čestitkama je završila svoju opservaciju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!