međimurski maturanti za 5

OSVRT NA COOLIJADU Ravnateljica Vinković – Kukolić: ‘Maturanti su položili ispit zrelosti, sve su ispoštovali i naš su ponos’

Ovogodišnja Coolijada položila je ispit: - Biti organizator takve manifestacije u uvjetima pandemije virusa, je bilo preteško i prezahtjevno - kaže Bosiljka Vinković-Kukolić, dipl. oec., ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Ta je škola bila ovogodišnji organizator i domaćin. Na čelu mimohoda ponosno je išla naša sugovornica.

– Preuzeti odgovornost za sigurnost i zdravlje svih međimurskih maturanata, za mnoge je bila na granici ludosti. Toga sam postala svjesna tek kada je novinarka HRT-a, uoči mimohoda pred mojom školom spomenula da smo jedino mi, u cijeloj Hrvatskoj, organizirali maturantima takav ispraćaj iz škole. Rekla sam joj da su oni to zavrijedili, jer su posebna generacija – rekla je za naš portal ravnateljica ETŠ-a Čakovec.

Njezin optimizam bio je očit na prvoj konferenciji za novinare kojoj su nazočili ravnatelji svih međimurskih srednjih škola i ostali uključeni u organizaciju. – Njihova zadnja školska godina 2019./2020. bila je po svemu specifična. Pamtit će je po najduljem štrajku njihovih profesora, nastavi na daljinu, ocjenjivanju na daljinu, obrani završnog rada iz svoje sobe, državnoj maturi pod posebnim epidemiološkim mjerama, po predanosti njihovih profesora, majčinskoj brizi njihovih razrednika…- ističe ravnateljica i dodaje:

– Bila sam u stalnom kontaktu s njima preko njihovih virtualnih učionica, razmjenjivali smo mailove i poruke. Slušala sam njihove probleme u vezi nastave na daljinu, dijelila im školska računala, kartice za Internet, upozoravala profesore da uspore s gradivom i zadacima, pazila na svaku bilješku u e-dnevniku, zvala one koji su zaspali na nastavu “u živo” preko platforme zoom, mnoge tješila i ohrabrivala da sve mogu, da ništa nije nemoguće, molila ih da nam vjeruju i da će uspjeti. Sve su ispoštivali. Potpuno su nam vjerovali. Kada sam čula da će se sami okupiti u parku u uniformama – zamolila sam ih da to ne čine, jer mi svi mislimo na njih i da ćemo im mi organizirati mimohod i sve što uz to ide… Poslušno i disciplinirano su nas slušali i vjerovali nam – istaknula je s ponosom, posebno naglasivši:

– Svi mi ravnatelji smo znali da moramo ispuniti obećanje svojim maturantima. Ono što je slijedilo, samo mi znamo. Sastanci, strahovi, upiti epidemiolozima, savjeti Stožera civilne zaštite, molbe županu i pročelnici, umirivanje roditelja, praćenje dnevne epidemiološke slike, sastanci s policijom, praćenje vremenske prognoze, dogovor oko datuma i vremena održavanja, organizacija glasovanja za izbor najmaturanata, odabir komisije za izbor naj razreda, traženje DJ-a, osiguravanje nagrada…

Za kraj je uzdignute glave ponosno dodala: – Sada, kada smo mrtvi umorni, možemo reći – uspjeli smo! Želim posebno zahvaliti županu Matiji Posavcu, pročelnici Blaženki Novak, gradonačelnicima Čakovca, Murskog Središća i Preloga, načelniku civilne zaštite gospodinu Josipu Grivecu, epidemiologinji Višnji Smilović, predstavniku policije gospodinu Zadravcu, pedagoginji Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Dunji Sarap Mišić, kolegama ravnateljima srednjih škola i njihovim stručnim suradnicima, svim razrednicima maturalnih razreda, maturantima i njihovim roditeljima i svim medijskim kućama na izvještavanju i proteku informacija.

I s pravom je ponosna. Neka budu ponosni i njezini kolege ravnatelji koji su ponosno kročili na čelu svojih škola. Razloge za posebno zadovoljstvo imaju najbolji maturanti, Franka Sokač iz 4.E  i Jakov Kanižić iz 4.B razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, kao i 4. B razred Graditeljske škole i njihova razrednica Darja Šupljika jer su najbolji maturantski razred u 2020. godini. U ime portala eMedjimurje čestitke i duboki naklon svima koji su spomenuti u ovoj priči!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije