Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ZOOM Matematičari održali posljednje on line druženje uoči kraja nastavne godine

MATEMATIKA

ZOOM Matematičari održali posljednje on line druženje uoči kraja nastavne godine

Učitelji matematike osnovnih škola tijekom proteklih mjeseci bili su si podrška i razmjenjivali su iskustva preko ZOOM-a.

Uoči kraja nastavne godine održana je još jedna razmjena iskustava u nastavi na daljinu učitelja matematike naše županije. Učiteljica savjetnica iz 3. OŠ Čakovec Ksenija Gačal prikazala je svoj način rada s učenicima kroz temu Suradnja u oblaku te na koji način radi u Edmodu. bilo je zanimljivo vidjeti na koji način se zadaju zadaci, kako se radi na određenoj temi, kako se prati tijek rada učenika i na kraju vrednuje i ocjenjuje rad učenika.

Učiteljica Karmen Habijan Buza iz OŠ Nedelišće pokazala je svoj primjer rada u Teams-u, Eduflow-u i Moodle-u. Svaki od modela rada ima neke svoje prednosti i mane i ovisno je o učitelju što njemu najbolje odgovara i što će primijeniti, a učitelji nerijetko koriste više sustava, ovisno o tome što rade.

Učitelj Željko Kraljić iz Svetog Jurja na Bregu osvrnuo se na aktualnu temu Strateškog okvira za izvođenje cjelodnevne nastave. Dokument je dostupan na web stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja i ima 53 stranice. Kako je u tijeku javno savjetovanje učitelji su pozvani proučiti ga i napisati svoje komentare.

Voditeljica županijskog aktiva Tanja Debelec obavijestila je učitelje da je nakon revizije rezultata Državnog povjerenstva izrađena konačna rang lista poretka Županijskog natjecanja iz matematike te da su pripremljene diplome i nagrade za najbolje učenike. Zahvalila je svima na sudjelovanju u on line razmjeni iskustva uz želju da će se početkom nove nastavne godine organizirati županijski aktiv uživo.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!