Tehnička škola Čakovec ponovo u EU projektu

U vrijeme u kojem se stalno govori o potrebi stvaranja preduvjeta za “povlačenje” novaca iz EU fondova, Tehnička škola Čakovec uspješno sudjeluje u provedbi novog projekta koji financira EU unutar komponente IPA IV.

Projektna ideja “rođena” je unutar Tehničke škole Čakovec, a njena kvaliteta prepoznata prihvaćanjem projektnog sažetka te konačnim potpisivanjem ugovora 21. rujna 2012. u Zagrebu. Naziv projekta je Primjena računalnih tehnologija CAD i CNC u strojarstvu sukladno potrebama lokalnog/regionalnog gospodarstva. Vrijednost projekta je 117.938,33 eura, dok sufinanciranje EU iznosi 101.143,91 euro ili 85,76% u vidu nepovratnih sredstava. Partner na projektu TŠČ-a je Tehnička škola Karlovac.

Najznačajnije aktivnosti ovoga projekta su izgradnja i opremanje novog specijaliziranog laboratorija za CAD i CNC tehnologije veličine 100 m2  te edukacija nastavnika u području CAD, CNC te novih tehnologija podučavanja. Projekat je usmjeren prema učenicima koji pokazuju želju za dodatnim učenjem i usavršavanjem u okviru dodatne nastave, a u kontekstu je s najnovijom strategijom EU od  20. studenoga 2012. godine (Strasbourg,  Promišljanje obrazovanja: ulaganje u vještine za bolja socioekonomska postignuća).

Navedena strategija na prvo mjesto svojih aktivnosti postavlja poticanje izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. (Marijan Horvat, dipl. ing., voditelj projekta)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije