VRHUNSKI REZULTATI

GENIJALCI Matematičari Treće osnovne škole Čakovec postižu odlične rezultate na natjecanjima

Na školskom je natjecanju 27. siječnja sudjelovalo dvadeset i dvoje najboljih matematičara i matematičarki.

Uspješni matematičari Treće osnovne škole Čakovec imaju niz natjecanja kroz godinu, što pojedinačnih, što u parovima ili ekipno.

– Na školskom je natjecanju 27. siječnja sudjelovalo dvadeset i dvoje najboljih matematičara i matematičarki naše škole od 4. do 8. razreda, a pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju iz matematike ostvarilo je čak 14 učenika – javljaju iz Treće osnovne škole Čakovec.

Županijsko natjecanje iz matematike

4. razred:

– Među dvadeset najuspješnijih matematičara koji su se plasirali na županijsko natjecanje u kategoriji 1. – 4. razreda, plasirale su se i učenice 4.a razreda Lara Šalamon i Marta Jezernik te uz vođenje i podršku svoje učiteljice Dušanke Turk ostvarile zapažene rezultate

5. razred:

– Michelle Mesarić, 2. mjesto. (mentorica Aleksandra Tonković)

6. razred: 

– Hana Pfeifer Kacian 1.mjesto, Nela Sabolić 3.mjesto, Ena Karamarković 8.mjesto, Manuel Mesarić 10.mjesto i Mateo Bujanić 15.mjesto.  (Mentorica Ksenija Gačal)

7. razred:

– Dominik Vugrinec 1. mjesto, Laura Karlovčec 3. mjesto, Kaja Gačal 4. mjesto. (Mentorica Aleksandra Tonković) 

8. razred

– Posebne čestitke zaslužuju i učenici osmih razreda Vito List, Vito Bistrović  i Konrad Vikert koji su pet godina za redom (od 4. do 8.r) predstavljali školu na županijskim i ekipnim natjecanjima te postizali izvrsne rezultate – kažu iz škole.

Ove godine na županijskom natjecanju Vito List i Vito Bistrović prema broju bodova dijele izvrsno 4. mjesto, a Konrad Vikert zauzeo je 10.mjesto. (Mentorica Ksenija Gačal)

Zahvaljujući ostvarenom broju bodova, Michelle Mesarić, Hana Pfeifer Kacian i Nela Sabolić dobile su poziv na novo ovogodišnje online natjecanje, Hrvatsku matematičku olimpijadu kadeta(HMOK).

MAT liga

Učenici 6. i 8. razreda odlučili su i ove godine sudjelovati na natjecanju MAT lige u parovima. Natjecanje se provodi 3. godinu za redom za učenike čitave Hrvatske. Učenike Treće osnovne škole Čakovec pripremala je učiteljica Ksenija Gačal.

U tri kola natjecanja u parovima za 8. razrede izmjenjivali su se Vito List, Vito Bistrović i Konrad Vikert.

– Najbolji rezultat postigao je dvojac Vito Bistrović i Vito List osvojivši 2. mjesto u 3. kolu. Kako se 4. kolo nije održalo, izmakla im je šansa za osvajanje 3. mjesta i medalje. Dečki su u ukupnom poretku osvojili izvanredno 4. mjesto. Koliko je ovaj plasman uistinu velik, govori podatak da je na natjecanju sudjelovalo 149 parova iz čitave Hrvatske – kažu.

Najbolji matematičari 6. r formirali su 3 ekipe: Nela Sabolić i Hana Pfeifer Kacian (12. mjesto), Ena Karamarković i Hana Rihtarec (16. mjesto), Manuel Mesarić i Mateo Bujanić (68. mjesto).

– Oni su imali konkurenciju od ukupno 212 parova iz čitave Hrvatske. Zbog situacije s pandemijom, odgođena su ove godine mnoga natjecanja, pa tako i Ekipno međunarodno natjecanje Mathema u Koprivnici, kojemu smo se svi radovali i nadali se novim uspjesima, kao i proteklih godina – zaključuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije