POSJETA

HUMANITARNO Učenici III. osnovne škole Čakovec posjetili sklonište za pse ‘Prijatelji’ u Čakovcu

Tjedan dana prije ovog posjeta, u školi se skupljala hrana i ostale potrepštine za pse kao što su deke, prekrivači, jastuci, stare posude i sredstva za pranje.

Članovi Ekološke grupe i polaznici dodatne nastave iz Biologije III. OŠ Čakovec posjetili su u utorak, 9. ožujka, u pratnji psihologinje E. Haček te učiteljice Prirode i Biologije S. Janušić Sklonište za pse ‘Prijatelji’ u Čakovcu.

– Tjedan dana prije ovog posjeta, u školi se skupljala hrana i ostale potrepštine za pse kao što su deke, prekrivači, jastuci, stare posude i sredstva za pranje. Sve sakupljene stvari danas su predane Skloništu. Ondje je posjetitelje dočekala ljubazna voditeljica i lavež pasa velikih prijateljskih očiju, željnih ljudske pažnje i nježnosti – istaknuli su. 

U skloništu se zaposlenici i povremeni volonteri bore s velikim brojem napuštenih životinja (trenutno ih je više od 600) te njihovim bolestima i ozljedama, nedostatkom hrane i drugih potrepština, no svojim štićenicima uvijek pružaju svu moguću pažnju i ljubav.

U njemu možete pronaći mješance, ali i primjerke čistokrvnih pasa. Ima ih svakakvih: malih i velikih, kratkodlakih, dugodlakih, umiljatih no i opasnih.

– Iako je vrijeme provedeno u azilu bilo prekratko, nedovoljno za pomaziti i razveseliti sve male njuškice, bilo je sasvim dovoljno da bi se osjetilo koliko je želje za toplinom ljudskog dodira, za malim kutkom u toplom krilu ili pod nogama u tim nesretnim stvorenjima. Da bi se vidjelo koliko vape za ljudskošću… – kažu iz škole.

Želite li kućnog ljubimca, potražite ga u skloništu za napuštene životinje. Četveronožni čupavci iz azila čekaju na vas. Budite sigurni, bit će vam neizmjerno zahvalni i zauvijek odani. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije