oduševljava nastupima

TALENTI KOJI DOLAZE Nikola Srpak iz OŠ Prelog ističe se u monolozima na kajkavskom narječju

Udruga žena 'Zlatne ruke' iz Čakovca je angažirala preloškog osnovca Nikolu Srpaka da bude jedan od učesnika svečanog otvaranja njihove izložbe u Domu sindikata u Čakovcu.

Impresivan je u subotu, 7. ožujka bio kolažni kulturni  program svečanog otvaranja izložbe “Zlatne ruke” koju su članice istoimene čakovečke udruge priredile  u čakovečkom Domu sindikata.

Iz plejade izvođača “izdvojili” smo mladića koji je izmamio najveći pljesak prepune dvorane. Bio je to Nikola Srpak, učenik  učenik 8. razreda OŠ Prelog. Izveo je monolog “Kaj ti je život?” autorice Berte Bregović.

Tekst je za izvođenje pronašla i Nikolu pripremila njegova profesorica hrvatskog jezika Ivana Samardžija-Bermanec: -Tekst sam našla u “Kajkavskom kalendaru”, a Berta je, kada je napisala tekst, bila učenica 3. razreda gimnazije, a danas je već studentica – rekla je Nikolina mentorica. Dodala je kako je Nikoli i razrednica od 5. razreda.

Ona u vannastavnim aktivnostima vodi novinarsku grupu i redovita je sudionica sa svojim učenicima na Lidranu u novinarskom stvaralaštvu. – Kada mi je u 5. razredu došao Nikola, bio mi je to izazov i odlučili smo probati i prijavili smo se. Nikola je sada već 4 godine na Lidranu, ističe se u monolozima na kajkavskom narječju, koje mu više leži od standarda – kaže ona za Nikolu, a k tome će dodati: – Nikola je vrlo otvoreno dijete, spontano, ima interpretacijske sposobnosti i sposobnost proživljavanja teksta. Voli publiku i izvoditi za nju, uz minimum pozitivne treme.

Da je tome tako uvjerili smo se osobno kao i stotinjak nazočnih na otvaranju svečanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije