NATJECANJE

ZA KREATIVCE U Drugoj osnovnoj školi Čakovec održano natjecanje ‘Čitanjem do zvijezda’

U kategoriji ispit znanja prvo mjesto osvojila je ekipa iz OŠ Nedelišće.

U četvrtak, 5. ožujka, u II. osnovnoj školi Čakovec održana je županijska razina natjecanja ‘Čitanjem do zvijezda’ za osnovne škole. Natjecanje provodi Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Međimurske županije uz potporu Hrvatske mreže školskih knjižničara, a s ciljem poticanja čitanja kod učenika osnovnih i srednjih škola.

Od samih početaka natjecanje podupiru Međimurska županija i Grad Čakovec. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je ‘Između stvarnosti i fantazije’, a učenici su za natjecanje trebali pročitati knjige: Krunoslav Mikulan: Zmaj ispod Staroga grada, Jessica Townsend: Nikadgrad, kušnje Morrigan Crow i J.K. Rowling: Harry Potter i kamen mudraca.

Učenici su se natjecali u dvije kategorije: ispitu znanja i izradi i prezentaciji kreativnog uratka (plakata). U kategoriji ispit znanja prvo mjesto osvojila je ekipa iz OŠ Nedelišće: Tia Srnec, Larisa Nomo Nemi i Nera Preložnjak (mentorica: Tamara Lajtman), drugo mjesto ekipa iz OŠ ‘Ivan Goran Kovačić’ Sveti Juraj na Bregu: Antonija Matoša, Katarina Hamonajec i Anamarija Srpak (mentorica: Andrea Sinković) i treće mjesto ekipa iz OŠ Domašinec: Marijana Blagus, Margareta Kamenar i Elena Juračić (mentor: Ivan Vincek).

U kategoriji kreativnog uratka (plakata) prvo mjesto osvojila je Sonja Makarova iz II. OŠ Čakovec (mentorica: Nina Vugrinec), drugo mjesto Mia Čmrlec iz OŠ Donja Dubrava (mentorica: Suzana Karloci Kvakan) i treće mjesto Nera Dolar iz OŠ Nedelišće (mentorica: Tamara Lajtman).

Učenici koji su osvojili prvo i drugo mjesto u obje kategorije plasirali su se na državno natjecanje koje ih očekuje u svibnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije